Makedonski izbornik: Hrvatska me neugodno iznenadila, ne vjerujem da može završiti ispred Belgije

Foto: Guliver Image/Getty Images

"UKOLIKO Belgija izvuče bod u Zagrebu plasirat će se na SP", rekao je u ekskluzivnom razgovoru za agenciju Anadolija (AA) Čedomir Janevski, izbornik nogometne reprezentacije Makedonije

"Hrvatska me neugodno iznenadila jer je izgubila kući od Škotske. Da bi bili prvi igrači izbornika Igora Štimca moraju pobijediti Belgiju kući, te Srbiju i Škotsku u gostima. Nisam siguran da to mogu učiniti. Sami su krivi što su došli u takvu situaciju, ali kiksevi su sastavni dio života i nogometa."

Smatra kako će se njegova Makedonija sa Srbijom boriti za treće mjesto u toj skupini.

"Preostale susrete u kvalifikacijama za SP odigrat ćemo krajnje ozbiljno. Bez obzira što nemamo šansu da se plasiramo na prvenstvo u Brazil nastojat ćemo sakupiti što više bodova i na koncu kvalifikacija biti treći. Nije isto biti treći ili četvrti i šesti. Želimo poboljšati rejting što je više moguće, zbiti redove, i spremni ući u kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj", kaže Janevski za agenciju Anadolija i dodaje:

"Srbija? Oni će se s nama boriti za treće mjesto u skupini. Pomladili su momčad i njihovo vrijeme tek dolazi."

"BiH ima standardne igrače u velikim europskim klubovima"

U Brazilu želi vidjeti reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Želim da Bosna i Hercegovina ode u Brazil, ali ne zato što mrzim Grčku. Nikoga ne mrzim, i politika ne treba da se upliće u sport. Volio bih da na Mundijalu u Brazilu istinski navijam za svoje Bosance. Dugi niz godina prijatelj sam i Safetom Sušićem - Papetom, imao sam dobre odnose i s Ivicom Osimom, i to se ne zaboravlja ", rekao je Janevski.
 
"U BiH su se stvari konsolidirale u Savezu, a onda i oko reprezentacije. Pratio sam situaciju iz Sarajeva, koja je slična našoj. Velike zasluge za napredak nogometa u BiH imaju Osim i Sušić. No, ono što je posebno bitno, a mi nemamo, jeste da su u reprezentaciji BiH igrači standardni prvotimci klubova koji se bore za titule u mnogim zemljama Europe. Navikli su pobjeđivati. Lakše se nositi i s raznim pritiscima. Samopouzdanje bh. nogometaša na velikoj je razini. BiH je odlična i na dobrom je putu da izbori plasman na SP ".

Pročitajte više