Maksimir spreman za veliku ofenzivu navijača Lokomotive: "Samo uz vašu pomoć prolazimo Dinamo!"

Foto: Ronald Gorsic/ Cropix

LOKOMOTIVU u četvrtak s početkom u 20 sati u Maksimiru očekuje uzvrat drugog pretkola Europske lige protiv Dinama iz Minska.

'Lokosi' iz prve, svoje premijerne europske i odlično odigrane utakmice u Minsku u kojoj su mogli i do veće razlike, imaju prednost od 2:1 te s puno optimizma mogu čekati uzvratni dvoboj pred domaćim navijačima. Ipak trener Tomislav Ivković poziva na oprez i poručuje: "Bit će to strašno teška utakmicu".

"Jer ćemo igrati protiv jednog protivnika koji je zaista kvalitetan i koji nema što izgubiti. Znači, sigurno će riskirati i pokušati napraviti sve da preokrene onaj negativan rezultat iz prve utakmice. A uvijek su utakmice protiv protivnika koji nema što izgubiti, dvostruko teže. Međutim, tu moramo odraditi utakmicu, kako bi se reklo, ako treba i na snagu i na mišiće jer smo u situaciji da, bez obzira što smatram da su oni i dalje favoriti, imamo ipak malo veće šanse nego što smo imali uoči prve utakmice", rekao je trener Lokomotive.

Unatoč tome, Bjelorusi su i dalje favoriti, ponavlja Ivković.

"Ali ja i njima dajem, zbog povijesti kluba i zbog toliko utakmica koje su odigrali u Europi. Jer oni su bili i u bivšoj državi jedan od vodećih klubova, tako da moramo ući u utakmicu s jednim velikim oprezom i s velikom koncentracijom, velikom borbenošću, agresivnošću i htijenjem da to završi onako kako svi želimo", naglasio je strateg 'Lokosa'.

"Uvjeren sam da će nas navijači nositi do 3. pretkola"


Ivković stoga poručuje da će im dobra podrška s tribina itekako dobro doći i biti dodatni vjetar u leđa.

"Podrška s tribina nam je strahovito bitna jer je to utakmica koja se teško može proći bez navijača i kad bi se ponovilo finale Kupa, onda bih bio uvjeren da možemo napraviti to još jedno čudo. Zato i pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nam pomognu i da nas nose do prolaza u sljedeće kolo", zaključio je Ivković.

Utakmica Lokomotive i Dinama iz Minska igra se u četvrtak u Maksimiru s početkom u 20 sati.

Pročitajte više