Maldonado: Bolji sam boksač od Pokrajca i to ću dokazati

HRVATSKOG MMA majstora, Igora Pokrajca već za osam dana u Fairfaxu čeka dvoboj protiv Brazilca Fabija Maldonada na UFC on Fuel priredbi. Poki u petak leti za SAD zajedno sa svojim timom, a prema informacijama koje smo dobili, The Duke nikada nije bio spremniji.

No, posao protiv odličnog brazilskog udarača zasigurno neće biti lagan. Maldonado je također odradio uspješne pripreme, a u razgovoru za Sidneyrezende je s puno optimizma najavio dvoboj s hrvatskim borcem…

“Neko vrijeme sam proveo u Sao Paolu kako bih sa sponzorima pokušao doći do nekog dovogora, a tamo sam odradio i dio treninga za Pokrajca. Imao sam zaista raznovrsne pripreme te sam dosta radio na raznim poljima kao što su boks i BJJ. Izbor sparing partnera u Sao Paolu je bio sjajan”, poručio je Maldonado dodavši:

“Sada sam ponovno u Riju gdje treniram sa svojim timom Nogueira. Uglavnom radim na hrvanju i obranama od rušenja i to je moj trenutačni fokus.”

"Svaki put kada ulazim u kavez, tražim nokaut"

O Pokrajcu govori s mnogo poštovanja, no ipak smatra da je kvalitetniji borac od Hrvata.

“Proučavao sam dosta snimaka Pokrajčevih borbi. Vjerujem da je moja prednost boks i to ću iskoristiti. Pokrajac je dobar borac, ima dobro hrvanje i dobre udaračke tehnike. No, ja sam bolji boksač od njega. Svaki put kada ulazim u kavez, tražim nokaut, a ovaj put neće biti razlike”, zaključuje UFC-ovac.

Maldonado je posljednja dva nastupa morao otkazati zbog ozljeda i zbog toga je među ostalim propustio i nastup na UFC-u 142 u Rio de Janeiru. Do sada je u UFC karijeri dva puta ulazio u oktogon s polovičnim uspjehom. Poki je u sjajnom nizu; od četiri posljednja dvoboja, čak tri puta je iz kaveza izlazio kao pobjednik. Posebno impresivna pobjeda bila je ona protiv Kanađanina Krysztofa Soszynskog. Hrvatski borac je slavio već nakon nekoliko sekundi početne runde nakon sjajne ručne tehnike koja je završila brutalnim nokautom.

Dvoboj Pokrajac vs. Maldonado na rasporedu je u noći s 15. na 16. svibanj s početkom u 02:00h. Moći ćete ga uživo pogledati na Fight Channel PPV-u.

Pročitajte više