Maloča otkrio kome je posvetio zakucavanje za pobjedu: Gol poklanjam otpisanom Gigi!

Foto: Tom Dubravec / Cropix

KAPETAN Hajduka spasio je svoju momčad i zahvaljujući njegovom pobjedničkom golu, što je uloga u kojoj ga nismo navikli vidjeti, Hajduku će uzvrat u Skopju biti ako ne lakše, onda barem manje teško.

Svi koji su gledali utakmicu primjetili su kako je Maloča, nakon što je "na silu" zabio loptu u mrežu, "motima" u smjeru lože pokazivao kako je nekome posvetio gol za veliko olakšanje. Poslije utakmice otkrio je i kome:

"Poklanjam ovaj pogodak Gigi koji je sada u teškoj situaciji. Dominirali smo, a gol smo primili iz gluposti, mada ne krivim Jeana, lopta ga je pogodila u ruku. Očekivali smo veću pobjedu, ali Turnovo je pokazalo da zna i kako imaju par stvarno dobrih igrača. Prolazimo u uzvratu!"

Maloča nije mogao da se ne osvrne na teren:

"Travnjak je katastrofalan. Glupo mi je komentirati. Znamo u kakvoj je klub situaciji i da ovo trpimo zbog novaca koje dobiva od iznajmljivanja terena i stadiona za koncerte i partyje. Bolje mi je da ništa ne govorim da se netko ne naljuti."

Uz Maloču, junak utakmice svakako je desni bek Dino Mikanović, dvostruki asistent i još jedan Hajdukov dječak koji se nameće:

"Nisam očekivao da ću takodobro odigrati, ali suigrači su me podržali, zadovoljan sam igrom i na kraju je najvažnije da smo pobijedili. Primili smo gol nakon Kouassijeve nespretnosti, ali nije namjerno igrao rukom, to se može dogoditi bilo kome. Da smo bili malo pažljiviji, mogli smo slaviti i većom razlikom."

A da ne bude tako, pobrinuo se Anton Maglica, još jednim svojim nevjerojatnim promašajem, kada je pet minuta prije kraja potpuno sam i neometan, promašio gol s desetak metara. Umjesto da slavi gol za 3:1, hvatao se za glavu:

"Što reći... gađao sam bliži kut, na žalost nisam pogodio. Znali smo da će biti teško bez navijača, oni su stvarno naš dvanaesti igrač. Turnovo je pokazalo kako itekako zna igrati. U uzvratu je jedini recept da što prije zabijemo gol." poručio je oporavljenik nakon ozljede.

"Nadam se da je ozljeda prošlost, trener me stavio na klupu i dao mi priliku da zaigram nakon mjesec dana, nadam se da ću što prije uhvatiti formu" govori Maglica.

Marko Bencun nije propustio svoju priliku za gol, iako je bio u prilično teškoj situaciji; leđima okfrenut prema gol, lijepo je zabio za 1:0, ali je zbog udarca u glavu morao iz igre.

"Možda smo ih malo podcijenili, ali najbitnije je da smo pobijedili. Bit će nam lakše u uzvratu jer oni moraju napasti. Siguran sam da prolazimo. Ne znam kako sam se ozlijedio, dobio sam udarac u glavu kod gola, loptom a čini mi se i laktom.

Nakon toga sve mi je bilo u magli, ništa nisam vidio. Tek kada sam izašao iz igre vid mi se vratio. Moram ići na snimanje pa ćemo vidjeti što je, ali sada se osjećam dobro, jedino me glava malo boli" izvjestio je Bencun o svom zdravstvenom stanju.

Pročitajte više