Maltežani predali Uefi dokaze o namještanju: "Naš nogomet je u opasnosti"

PREDSJEDNIK Nogometnog saveza Malte Norman Darmanin Demajo uvjeren je da će Uefa rasplesti slučaj oko namještanja utakmice Malte i Norveške u kvalifikacijama za Euro 2008. Malteški savez Uefi je predao izvještaj o istrazi koji ima 500 stranica. Tijekom istrage razgovarali su s 30 osoba, od čega su 23 igrača ili članovi stožera koji su bili u reprezentaciji 2007. na spornoj utakmici u Oslu.

"Dokazi su sveobuhvatni. Vjerujem da će Uefa moći donijeti ispravnu odluku", rekao je Demajo, prenosi Times of Malta. "Nakon ovoga se moramo probuditi. Malteški nogomet je u opasnosti. Borba protiv namještanja utakmica je jedan od naših prioriteta."

Sad je na Uefi da procijeni jesu li dokazi dovoljno snažni se protiv optuženih igrača pokrene istraga. Podsjetimo, prste u navodnom namještanju utakmice imao je Marijo Cvrtak, jedan od članova kladioničarske mafije iz Bochuma koji je dobio pet i pol godina zatvora. Cvrtak je na sudu je rekao da se prije utakmice u Oslu susreo s najmanje tri igrača Malte. Utakmica je završila pobjedom Norveške 4:0.

Pročitajte više