Mamić: Nismo uigrani kao Aalborg, a u ovoj ligi se ne možemo naučiti braniti

Foto:GNK Dinamo

DINAMO će u srijedu na Maksimiru ući u još jedan dvoboj koji bi hrvatskom prvaku mogao donijeti play-off za skupinu Lige prvaka, ili barem utješnu skupinu Europa lige.

Protiv danskog Aalborga "modri" su u gostima slavili s 1:0, a trener Zoran Mamić i njegov prvi napadač Duje Čop najavljuju težak uzvrat.

"Čeka nas utakmica koja nam garantira jesen u Europi. Svjesni smo važnosti i značaja kao i rezultata iz prve utakmice, ali i kvalitete koju Aalborg ima. Od prve minute moramo biti puno bolji nego u Danskoj. Koncentracija je maksimalna i želimo se što bolje pripremiti", rekao je Mamić.

"Čeka nas opasan, ali i neopterećen protivnik jer oni puno laganije i realnije proživljavaju neuspjehe, takve momčadi su jako opasne. Uigranost im je najveća kvaliteta. Godinama igraju zajedno i to se vidi po šablonama u igri. Mi nismo tako uigrani, ali želja nam je što prije se uigrati i biti bolji", dodao je trener Dinama.

Aalborg ima problema s izostancima, ali vraća se kapetan Würtz.

"Kapetan, zadnji vezni i mozak momčadi od kojeg sve kreće. Ozljeda je ostavila traga, ali u jednoj utakmici to ne mora ništa značiti. Mi moramo biti bolji i gledati sebe. Slično vrijedi i za Heleniusa. Teško mi je reći hoće li igrati, ali sigurno je njihovo najjače ime, vratili su ga iz Aston Ville, ali nije potpuno spreman i baš to što je odigrao 90 minuta u prvenstvu prije znači da će protiv nas biti na klupi", analizira Mamić:

"Mislim da će igrati kao i do sada s time što bi bekovi mogli biti još ofenzivniji. Naravno, najviše se pita nas i koliko ćemo mi dozvoliti".

A Dinamo?

"Dinamo ne zna igrati defenzivno. To se mora jako dobro trenirati, a to ne možemo na utakmicama u prvenstvu jer se svi protiv nas brane", zaključio je.

Na pitanje hoće li on i brat Zdravko poticati igrače premijama za prolaz Aalborga, Mamić je odgovorio: "Igračima je pobjeda najveća nagrada".

Pročitajte više