Mamić jači od vlasti i policije: Otvara jug za Torcidu i ukida vaučere!

Foto: Hina

ZDRAVKO MAMIĆ u podne je izašao pred novinare, dan nakon poraza Dinama u Odessi 2:1 u 5. kolu Europa lige. Tema je trebala biti derbi s Hajdukom u nedjelju na Maksimiru, ali pressica se ponovo pretvorila u "one-man show" u kojem su teme varirale od nogometa do gay brakova.

"Pratio sam sve u medijima što se događa u našem klubu i državi. Pressicu sam sazvao jučer namjerno da mi se ne bi imputiralo da u slučaju pobjede Dinama kažu: evo, došao se pokazati ili skrenuti pažnju s poraza. Razlog je trebala biti isključivo utakmica s Hajdukom. Informirao sam se, pratio što, tko i kako postupa. Bilo djelatnici kluba, državni organi, Vijeće za sprječavanje nasilja na stadionima, što pišu mediji i navijačke grupe, a imao sam i svoje izvore, jer znate da sam čovjek s vrlo jakom infrastrukturom", počeo je Mamić svoj monolog.

Torcida smije na Jug bez vaučera!

"Navijači Hajduka će na derbiju moći koristiti južnu tribinu, full kapacitet, bez vaučerizacije", objavio je Dinamov izvršni predsjednik svjesno pozivajući navijače na kršenje mjera koje su uveli MUP, MZOS i HNS.

Šef Modrih pozvao je i BBB-e da se vrate sjever Maksimira.

"To je njihova tribina od kad postoji ovaj klub i da kao nekad snagom sjevera daju vjetar u leđa našoj momčadi"

"Želimo sportsku atmosferu na tribinama, da glavni akteri budu igrači i nitko drugi. Moje naređenje je da se Hajduk pregazi kao plitak potok".

"Moj brat je napravio čuo, ostali treneri su neznalice"

Okrenuo se jučerašnjim utakmicama Europa lige. Mamićevi igrači nastavili su sramotiti Dinamovo ime, a Rijeka se remijem bez golova protiv Vitorije oprostila od sna o euro-proljeću. 

"Rijekini uspjesi i uspjesi bilo kojeg hrvatskog kluba su uspjesi svakog od nas. Iskrene čestitke Rijeci. Što se tiče Dinamove utakmice, čestitao bih mom bratu Zoranu Mamiću i njegovim suradnicima što su od jedne momčadi koja je bila na svom najvećem dnu... Što su napravile neznalice treneri od Dinama... Moj brat je po drugi put napravio neviđeno dobre stvari za Dinamo, mene i naše navijače".

"Dođe mi da se ubijem"

"Kad smo završili u Ligi za bedaka, Zoran je došao iz Njemačke u Dinamo sa skepsom, legendarni Kuže mu je dao traku, Kuže, Mamić i igrači su ekspresno nogometno ponizili cijelu Hrvatsku. Marširali su kroz ligu, a povratkom Mamića Dinamo je nanizao ovih pet kupova i osam naslova uz dvije Lige prvaka. I sada kad smo bili na neviđenom dnu, kad smo se sveli na nogometnu katastrofu, sa svojim dečkima Krznarom, Cvitanovićem i drugima, preko noći je preporodio ekipu. Okrenuli smo kotač u pravom smjeru i za sada je samo izostala sreća. Ovi neznalice treneri koji su Dinamo doveli gdje su doveli, dobili su otpremnine od više stotina hiljada, nemaju morala. Prvi dan nakon što dobiju otkaz vi ih zovete da komentiraju Dinamo. Igrači su žrtve njihovog neznanja. Da dođu Messi, Ronaldo i Ibrahimović bili bi nagora pojačanja da ih date njima u ruke. A vi stalno pišete kako Mamić sastavlja momčad i odabire igrače. Dođe mi da se ubijem", nastavio je.

"Da se Halilhodžić vrati, sutra bih otišao"

"Njima treba oduzeti diplomu. Što su napravili na disciplini i taktici? Ništa. Dinamo ima potencijal, kakvi su tu grandiozni igrači igrali... A tek Hrvatska. Mi smo megasila! A Dinamo ne može u Europi napraviti rezultat kakav bismo mi željeli i kakav zaslužujemo. Ja čega god se dotaknem, ja pozlatim".

"Halilhodžić je jedini trener koji je dobar za Dinamo. Da se on vrati ja bih se sutra maknuo iz kluba", poručio je Mamić.

"Zagovarali ste da padne hrvatska krv na stadionu. Vi dobro znate o čemu govorim, kako zagovarate navijače, dajete im prve stranice, svi ste protiv zakona i organa Republike Hrvatske", okrenuo je Mamić na okupljene novinare koji su šutke slušali.

Govorio je i o Indexu, čijim je novinarima zabranio ulazak na Maksimir pa su prisiljeni pratiti utakmice s tribina.

"Vaši kolege su mi poslali zahtjev za vaučerizaciju... Zašto oni ne bi išli na tribinu? Njima je mjesto na radnom mjestu gdje su i svi novinari, i sad kad gledate sve medije što većina vas piše, vi niste čuvari Hrvatske, Ustava, vi gurate brata na brata, želite da se narod pobije...".

"Neću šutit! Zdravko Mamić glasat će ZA"

Morao je i o referendumu.

"Želim reći da sam ja, Zdravko Mamić, bezuvjetno za. Izaći ću na referendum i s najvećom radošću taj dan zaokružiti ZA. To mi je dužnost".

"Kad sam završio za zatvoru prvi put u životu bilo je zbog prozivanja ministra Jovanovića, zbog govora mržnje. U utorak se nastavlja postupak, saslušat će se ministar, ali ja se osjećam ugroženo. Ja sam proveo noć u ćorci za ništa. Prvi put su tražili deset, sada godinu dana zatvora. Za izgovorenu riječ. NEĆU ŠUTIT!!! Ja sam ZA! Dok god imam krvi, jezika, zraka i pameti, neće me ušutkat. Još sam tu! Pozivam građane, odvažite se, izađite, ne dajte se zaplašiti".

"Bolje da živim jednu minutu časno nego sto godina kao fukara".

"Volim kad mi ulazi u venu"

"Nećete mi govoriti kako da živim. Ja sam čovjek koji voli narodno, volim kad mi ulazi u venu..."

"U ime demokracije su bombardirali Sadama i ubili Gaddafija. Sve u ime demokracije. Postoji jedna demokracija ljubavi i tolerancije. Ovaj moj istup nije protiv nikoga već samo zbog ljubavi", zaključio je Mamić.

Ovo su obavezne mjere na čije je kršenje pozvao Mamić

Odluke Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja od 30.rujna 2013. godine su obvezujuće za nogometnu organizaciju, kao i Akcijski plan HNS-a koji je usvojio Izvršni odbor. Ovo su mjere koje su klubovi obavezni provoditi: 

1. Aktivira se odluka Izvršnog odbora HNS-a točke 2 akcijskog plana o zabrani gostujućih navijača i tribine za gostujuće navijače na utakmicama MAXtv Prve lige i Hrvatskog nogometnog kupa do kraja natjecateljske godine 2013/2014.

2. Sukladno zaključcima Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja i preporukama MUP-a RH ova odluka se neće odnositi na one klubove koji će preuzeti potpunu odgovornost za organizaciju dolaska svojih navijača na gostujuću utakmicu sukladno čl 14. i 15 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

3. Potpuna odgovornost za organizaciju navijača na odlazak na gostujuću utakmicu postoji ako sadrži sljedeće elemente : sudjelovanje kluba i pomoć kluba u organizaciji putovanja na gostujuću utakmicu svojih navijača i prikupljanje podataka o prijevozu radi sigurnog dolaska u grad domaćin gostujuće utakmice; organiziranje distribucije ulaznica na način da će se prikupiti osobni podaci navijača koji će moći kupiti ulaznice sustavom "vouchera" ili popisa navijača koji moraju sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime osobe i broj osobne iskaznice; te popis gostujućih navijača sa traženim podacima mora se dostaviti klubu domaćinu 24 sata prije početka utakmice i mora biti unutar broja tzv. sigurnog kapaciteta navijačke tribine koji je potvrđen licencom kluba i stadiona za natjecateljsku godinu 2013./2014. i potvrđen od strane MUP-a RH.

4. Klub domaćin će omogućiti kupnju ulaznica samo za one gostujuće navijače koji posjeduju voucher izdan od strane gostujućeg kluba ili se nalaze na popisu dostavljenom od strane gostujućeg kluba, te se drugim gostujućim navijačima neće prodavati ulaznice.

Pod gostujućim navijačima se podrazumijevaju svi gledatelji koji podržavaju gostujući klub.

U slučaju da ovakva vrsta organizacije dolaska gostujućeg kluba i navijača gostujućeg kluba nije primjenjena, klub domaćin utakmice MAXtv Prve lige i Hrvatskog nogometnog kupa 2013/2014 ne smije prodavati ulaznice za gostujuće navijače i nije u obavezi organizirati gostujuću tribinu.

5. Do kraja natjecateljske godine zabranjuje se distribucija pića sa dopuštenom količinom alkohola na svim utakmicama MAXtv Prve lige, kao i na preostalim utakmicama Hrvatskog nogometnog kupa godine 2013./2014.

6. Ove mjere se primjenjuju odmah, a za provedbu istih zadužuju se svi klubovi MAXtv Prve lige, sudionici HNK, Povjerenik za natjecanje , Povjerenik za sigurnost, sve službene osobe zadužene za organizaciju utakmica – delegati i suci.

 

Pročitajte više