Mamić nakon novog maksimirskog debakla: "Očito je da sam pogriješio, Uprava će odlučiti o meni"

Foto: Hina

DINAMO je iznenađujućim porazom od Aalborga na Maksimiru 0:2 ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka, i u dvije naredne utakmice borit će se za skupinu Europa lige.

Težak je to udarac za "modre" koji su puno uložili u ovoljetna pojačanja kako bi dohvatili elitno natjecanje i UEFA-ine milijune.

Trener Dinama Zoran Mamić nakon utakmice je pokušao objasniti što se dogodilo.

"Teško je naći prave riječi... Igrali smo 30 minuta jako dobro, imali smo 2-3 dobre šanse, a iz prvog njihovog ozbiljnijeg napada smo primili gol. Jacobsen je zabio fantastičan drugi gol, mogu mu samo čestitati".

"Sada treba sjesti, razmisliti, analizirati i moramo živjeti dalje", dodao je Mamić pred kamerama HTV-a.

"Svijet nije gotov"

Na press konferenciji je priznao kako je jako tužan i razočaran.

"Užasno sam tužan i razočaran jer igračima ne mogu ništa prigovoriti; osim završnice. Htjeli su, borili su se, trčali, bili agresivni i ispunjavali većinu zadataka koje smo pred njih stavili, ali nisu zabili gol. Nogomet se igra za golove, oni su zabili dva i prošli su dalje. Sreća? Ima svega pomalo: sreća, znanje, lucidnost... Kažem, igračima nemam što prigovoriti. To se u sportu događa, ali kada ne zabiješ onda nisi niti zaslužio."

Je li Zoki u nečemu pogriješio?

"Očito jesam", priznao je i pojasnio: "Jesam, dok smo izgubili, ali zadovoljan sam igrom Dinama.  Sigurno da je ovo šok, ali razgovarao sam s ekipom u svlačionici. Oni su svjesni što je odnosno nije bilo dobro i siguran sam da će nam donijeti još puno veselja. Svijet nije gotov, ne živi se od jučer nego od sutra i moramo u utakmicama koje dolaze biti bolji."

Boji li se otkaza?

"Bojao se ja ili ne bojao – Uprava će odlučiti. Uložili smo jako puno truda u ovu utakmicu, tri poluvremena smo bili bolji, ali nije bilo dosta. To je sport ."

Pročitajte više