Mamić o Štimcu, Jovanoviću, Eduardu i tulumarenju s vukovarskim okupatorom

Foto: Goran Mehkek/Cropix

ZDRAVKO MAMIĆ otkrio je što misli u nastupu 'Vatrenih' u Beogradu, stoji li još uvijek iza Igora Štimca, o Dinamovim nastupima u Europskoj ligi, Rijeci i Hajduku te odnosu s ministrom Željkom Jovanovićem i sudskom sporu s Eduardom....

Hrvatska je odigrala 1:1 sa Srbijom na Marakani, a izbornik Štimac i dalje nije siguran niti u plasman u dodatno doigravanje za Svjetsko prvenstvo.

Još uvijek imamo dobar rezultat u kvalifikacijama i to je dobro, rekao je Mamić ali i dodao.

"Da sam zadovoljan i oduševljen s igrama, nisam, nije vjerojatno niti naš izbornik Štimac. Prema tome, nemam totalni uvid da bih sada rekao zašto je netko igrao ovu poziciju ili neku drugu. Jer neki igrači nemaju standardnost u svojim klublovima, neki su bili povrijeđeni", kaže Mamić.

"Ne sumnjam u Štimca"

Je li povrijeđen odnos sa izbornikom i dokad će Štimac imati Mamićevu podršku.

"Dosad nemam razloga da bih sumnjao u njega ili da bih mu okretao leđa, ako sam i ja i svaki normalan čovjek, zadovoljan njegovim rezultatima. Naravno da svi želimo da prezentacije budu bolje, a što će biti, mislim, stvarno ne bih spekulirao", naglasio je Mamić.

Osvrnuo se i na svoje druženje i večeru sa srpskim nogometnim dužnosnicima, a na opasku da je na večeri bio jedan od bivših vojnika zloglasnog srbijanskog kriminalca Legije, Mamić je odgovorio.

"Niti sam imao takvih spoznaja, zato što ja nisam birao ljude. Ja sam rekao mojim prijateljima, pozovite svoje prijatelje i oni su dobrodošli. Prema tome, uopće nisam primijetio nikakvu devijaciju na toj večeri. Dapače, primijetio sam jednu dobru atmosferu".

"Nema alibija, moramo dočekati proljeće u Europi"


A dobra atmosfera potrebna je Dinamu uoči nove europske sezone, ovaj put u Europskoj ligi, ali s imperativom europskog proljeća.

"Tu nema alibija, mi smo proklamirali taj cilj. Mi moramo na sve načine sve napraviti da dočekamo proljeće u Europi. To je misija koja nema 'ako' ili 'bi' ili 'ne bi', nego se jednostavno mora ostvariti", poručio je Mamić.

"Rijeka je napravila fantastičan posao i jako se veselim njenom uspjehom, žao mi je što i Hajduk ne radi slično iako je sadašnja Uprava napravila dobro radi jer je smanjila troškove, ali", povukao je Mamić paralelu:

"To vam je isto kao što u našoj državi recimo primjer, ministar Linić radi spektakularne stvari od kojih će svaki čovjek u Hrvatskoj imati u budućnosti strašno dobre stvari, ali ga ne prati drugi dio Vlade koji ne otvara radna mjesta, koji ne pokreće industriju i ne popravlja se standard", naglašava Mamić.

O Jovanoviću: On s privatnom tužbom pokazuje da nije muškarac!

Mamić je otkrio kako s ministrom sporta Željkom Jovanovićem nema nikakvu komunikaciju. No prije ili kasnije morat će se susresti budući da je ministar, zbog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi, prije više od pola godine protiv njega podnio privatnu tužbu.


"Mogu reći samo da sam razočaran da ide s privatnom tužbom jer i time pokazuje da nije muškarac jer njega građani ne mogu tužiti, a on koristi svoje pravo da može građane ne tužiti i tu je neravnopravan položaj jer to nikad u životu ne bi napravio, ali to pokazuje i govori dosta o njemu", rekao je Mamić.

Za kraj, prvi čovjek Dinama komentirao je i pravomoćnu presudu prema kojem je njegov sin Mario dobio pravo raspolaganja Eduardovom imovinom.

"Činjenica je tako je, da se još jedan spor vodi između Eduarda i nas, u kojem se on poziva na ništavnost tih ugovora, a koje evo vidimo da je sudska praksa priznala. Očekujem da sud donese svoje rješenje. Neću vam reći što ja mislim da će se dogoditi. Ja znam i siguran sam što će se dogoditi. Žao mi je što je to tako i ne bih više o tome htio pričati", zaključio je izvršni predsjednik Dinama.

Pročitajte više