Mamić o sumnjama u namještanje: "To je tragedija! Osijek je zasluženo slavio"

Foto: Hina; GNK Dinamo

NOGOMETAŠI Dinama poraženi su u Gradskom vrtu od Osijeka s 3:2, nakon što su se vratili iz zaostatka od 0:2. Ipak, u posljednjoj minuti dokrajčio ih je Mišić nakon jedne od brojnih kontri domaćina.

"Čestitke Tomi i njegovoj momčadi na pobjedi. Više su željeli i htjeli, a nakon ovoga što smo pokazali nismo niti zaslužili bolje od poraza. Razočaran sam jer smo upozoravali igrače na ovu utakmicu, ali nije ispalo kako smo željeli. Kada ne uložimo trku i htijenje kako treba onda ispadne ovako. Još jednom čestitam Osijeku na pobjedi", osvrt je na poraz trenera Zorana Mamića.
 
"Pobjeda Osijeka nije sporna"
 
O komentarima na moguću "sumnjivu" pobjedu Osijeka samo je odgovorio: "Znao sam da će se pričati o tome, a mislim da je to tragedija našeg društva. Pobjeda Osijeka je zaslužena i nije po ničemu sporna."
 
Na poluvremenu je iz igre izvadio Alena Halilovića, a to je objasnio sljedećim riječima: "Iako sam mogao promijeniti šest ili sedam igrača na poluvremenu Alen je izašao jer nije bio dovoljno dobar. Isto tako moram reći da sam najveći krivac za ovaj poraz danas i preuzimam na sebe odgovornost."
 
"Prvenstvo nije gotovo, možemo imati problema uz ovakvu igru"
 
Također, ne misli da će ovo ozbiljnije uzdrmati ekipu, ali i upozorava da igrači ne smiju misliti kako je prvenstvo riješeno. "Istina, ako Rijeka danas dobije onda je prednost osam bodova i naravno da prvenstvo matematički nije gotovo te ako ćemo igrati kao danas u Osijeku onda ćemo imati problema", poručio je Mamić.
 
Antolić bio uvjeren u potpuni preokret
 
"Dugo smo tražili taj pogodak, nismo se predali niti nakon što smo gubili 2:0, a kada smo u samo par minuta izjednačili sam bio siguran da ćemo potpuno okrenuti utakmicu i uzeti sva tri boda. Promašili smo lijepu priliku i onda je Osijek odigrao i treću sjajnu kontru te zabio pobjednički pogodak. Što reći? To je nogomet", rekao je nakon susreta za klupsku stranicu Dinama Domagoj Antolić.
 
U nevjerici su bili i njegovi suigrači, Jerko Leko je istaknuo kako je očekivao težak susret, ali da od početka nisu bili na željenoj razini: "Puno smo radili u pripremi utakmice da budemo pravi od samog početka, ali to nije bio slučaj. Naravno, zasluge idu i domaćinima koji su se borili, bili jako čvrsti i odigrali dobru utakmicu. Pred nama su sada tri teške utakmice i moramo biti bolji nego što smo bili danas."
 
Josip Pivarić je ukratko opisao susret sljedećim riječima: "Mi smo imali loptu i dominirali, a oni su zaista bili sjajni i ubojiti iz kontri."
 
"Nije bilo lako, ali vratili smo se nakon dva gola minusa da bi onda opet primili pogodak iz kontre. Nismo bili pravi, ali svejedno smo i dalje uvjerljivo prvi i već sljedeći tjedan u Zadru imamo priliku vratiti se pobjedama", zaključak je lijevog bočnog igrača Modrih.

Pročitajte više