Mamić u Šukerovo ime preuzima brigu o varaždinskom nogometu: "Ako treba mijenjat će se i pravilnik"

DAVOR ŠUKER nastavio je svoju turneju Hrvatskom u skupljanju podrške županijskih nogometnih saveza koji bi ga već u srpnju trebali postaviti za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. S delegacijom Dinama danas je posjetio Varaždin.

Razgovor o tragičnoj sudbini nekad uglednog prvoligaša s europskim pedigreom nije se mogao izbjeći.

"NK Varaždin mora opstati i novo vodstvo HNS-a učinit će sve da pomogne klubu vratiti se na staze slave", poručio je Zdravko Mamić varaždinskom gradonačelniku Goranu Habušu.

Činjenica da je u ime novog vodstva HNS-a govorio Mamić, a ne Šuker, te da se izaslanstvo sastojalo redom od Dinamovih zaposlenika Damira Vrbanovića, Zorana Mamića, Ante Čačića i Ade Kožula, da se predvidjeti kako će sljedeće godine u Rusanovoj izgledati.

Živopisno društvo posjetilo je Branka Ivankovića u njegovom sportskom centru, gdje su popili kavu, pa su na sastanak s gradonačelnikom zakasnili sat vremena. Glavna tema razgovora bila je kako spasiti varaždinsku školu nogometa koja dijeli sudbinu posrnulog kluba izbačenog u županijski rang zbog dugova.

"HNS mora pronaći način da omogući školi nogometa nastavak natjecanja u juniorskoj i kadetskoj Prvoj ligi. Škola NK Varaždina imat će maksimalnu podršku, i moju osobno i Dinama i HNS-a", obećao je Mamić.

Gradonačelnik Habuš rekao je da mu je "novo vodstvo HNS-a" obećalo promijeniti pravilnike kako bi se omogućilo igranje Varaždinovih juniora u Prvoj ligi:

"Zbog omladinskog pogona će se ići u promjene Pravilnika HNS-a da ostanu u rangunatjecanja u kojem jesu, a za klub i varaždinski nogomet je najbolje da se ide u stečaj s likvidacijom. Treba se pokušati naći način da se ne krene iz Treće županijske lige nego nekom fuzijom startati iz višeg ranga. Bilo bi idealno iz Treće lige", rekao je Habuš za Media servis.

Mamić, Vrbanović i Habuš složili su se kako je stečaj s likvidacijom jedino rješenje za NK Varaždin. Klub će morati krenuti ispočetka.

"Želimo da Varaždin nastavi u 3. HNL ali to ovisi o Gradu. Mogućnost je fuzija s nekim trećeligašem, ali to nije na nama, nego na klubu i Gradu. Varaždin ima budućnost. Svi smo se danas zakleli da ćemo napraviti sve da se Varaždin vrati u 1. ligu i u vrh hrvatskog nogometa", rekao je Mamić.

Pročitajte više