Mamići postrojili cijelu momčad za Machadovo pokajanje: Kazna za srednji prst navijačima 100 tisuća eura

Foto: Hina, Index

IZVANREDNA konferencija za medije na Maksimiru imala je samo jednu temu - primitivni ispad Paula Machada, koji je na zaslužene salve zvižduka publike zbog očajne igre tijekom utakmice 3. pretkola LP Dinamo - Molde (1:1) reagirao tako da je nekoliko puta gledateljima pokaziva oba srednja prsta.

"Ispričavam se suigračima, treneru, predsjedniku, navijačima, ocu, na čiji sam rođendan napravio ovaj ispad. Ali, najviše se ispričavam svom sinu, koji mi je po dolasku kući rekao: Tata, zašto si to napravio?" rekao je Machado.

"Ispričavam se posebno navijačima, ne znam zašto sam to napravio.." dodao je.

On je dobri duh svlačionice 

Trener Mamić otkrio je kako je odlučeno da Machado ostaje u klubu, uz drakonsku kaznu od 100 tisuća eura zbog vrijeđanja navijača, koja će biti raspoređena u humanitarne svrhe, na nekoliko akcija po izboru Dinamovog marketinga. Dio kazne Machado će odraditi i kroz društveno koristan rad, odnosno sudjelovanje u navedenim akcijama. 

"Drago nam je da Machado nakon kazne za svoj nepromišljeni čin ostaje u klubu, jer radi se o igraču koji uvijek daje sve od sebe, a među suigarčima je omiljen zbog svog specifičnog humora", zadovoljan je trener.

 

Klub braće Mamić želio je i u ovoj teškoj i neugodnoj situaciji demonstrirati zajedništvo, tako što je otkriveno da se i suigrači slažu s kaznom Machadu, točnije njegovim ostankom u klubu, ali i dolaskom kompletne momčadi na javno pokajanje portugalskog obožavatelja bosanskog grba:

"Ovako želimo pokazati jedinstvo, ali i podršku članu naše obitelji, jer svi mi griješimo, netko više, netko manje, ali grešku treba priznati, izraziti žaljenje i paziti da se više ne ponovi. Uvjereni smo kako je Machado shvatio što je napravio i da to neće ponoviti" 

Kažnjen je tek petinom godišnje plaće

S kaznom, odnosno neizbacivanjem Machada iz kluba, slaže se i kapetan Domagoj Antolić:

"Paulo je pogriješio i svjestan je toga, mi smo njegovu ispriku prihvatili i on je obećao da će dati sve od sebe kako bi ispravio ono što je napravio."

Teško će navijače kojima je Machado pokazivao srednjake zadovoljiti ovakav rasplet. Iako je kazna ozbiljna, mnogi su za njegov nevjerojatni ispad očekivali izbacivanje iz kluba.
 
Ali kako je dan ranije rekao Zoran Mamić, Dinamu su u slučaju "izvanrednog otkaza Machadu ograničene pravne mogućnosti", što u prijevodu znači da bi mu očigledno u slučaju jednostranog raskida suradnje klub morao isplatiti visoku otpremninu.
 
Podsjećamo, Machado u Dinamu igra za pola milijuna eura godišnje, pa jednostavnom računicom ispada kako je kažnjen s petinom godišnjih primanja. 

Pročitajte više