Mamići žele Felixa Magatha!

Foto: Getty Images / Guliver image

STRANAC o kojem je jučer pričao Zoki Mamić uistinu je kapitalac. Dinamo se sprema put Njemačke s nemoralnom ponudom za Felixa Magatha! Najveći radnik među trenerima, poznat po Magath Hillu, umjetnom brdu na kojem uspinjanjem čeliči svoje igrače, velikan koji je vodio HSV, Werder, Stuttgart, Bayern, Schalke, Eintracht i Nuernberg na meti je Zdravka Mamića i prema informacijama Sportskih novosti, spreman se pogađati. Sin portorikanskog vojnika i majke Nijemice u Dinamo bi donio red i rad s kakvim se Dinamovi igrači zasigurno nikada nisu sreli.

I za Magatha bi odlazak u inozemstvo bio novost, kao i za Dinamo stranac na klupi. Magathov dril osjetili su Ivica Olić, Ivan Rakitić, Srđan Lakić i Mario Mandžukić, u čije je fizičke predispozicije bio zaljubljen te mu je davno predvidio karijeru u Bayernu.

S Bayernom je Magath osvojio dva naslova prvaka Njemačke. Kada je došao u klub 2004. godine odmah posprema duplu krunu, što je Bayern ponovio i iduće sezone, prvi put upovijesti natjecanja. Treći, povijesni naslov Bundeslige uzeo je s Wolfsburgom. Bila je to za Vukove prva titula, do koje ih je Magath doveo s devetog mjesta nakon zimske stanke. Dio te ekipe bio je Edin Džeko.

Magath se još jednom vratio u grad Volkswagena, ali dobio je otkaz nakon najgoreg starta kluba u povijesti. Od listopada prošle godine je bez trenerskog angažmana.

Nedavno je Magath rekao da se zasitio Bundeslige i da mu nedostaju novi izazovi. U Dinamu izazova ne nedostaje. Odluči li radije zaploviti mirnim vodama, Magath na stolu ima i primamljivu ponudu za predsjedničku funkciju HSV-a. On je pravi stručnjak - menadžer, koji bi u Dinamo ugradio stručnost i disciplinu, a Mamić je za to spreman puno platiti. Koliko točno, trebali bi saznati u tjednu koji dolazi.

Pročitajte više