Mancini potvrdio: Kovačić je prodan zbog financijskog fair-playja

Foto: Index/Sreenshot, Getty Images/Guliver Image

ROBERTO MANCINI , trener milanskog Intera, nakon pripremne utakmice s AEK-om, koju je Mateo Kovačić odgledao s klupe, potvrdio je da hrvatski reprezentativac odlazi u Real Madrid.

> Emotivan oproštaj u Anconi: Navijači pjevali Kovačiću, on ih pozdravio s klupe

> Najveći Interov posao nakon Ibre i Ronalda: Kovačić postaje Modrićev zamjenik

> Kovačić peti Hrvat u Realu

> Kovačić bi transferom u Real pomogao Perišiću

"Žao nam je svima, od mene do predsjednika kluba. Nažalost, klub mora ispuniti uvjete financijskog fair-playja. Žrtvovali smo se", rekao je Mancini nakon utakmice i potvrdio senzacionalan transfer koji je jutros uzburkao nogometni svijet.

Real Madrid iznenada je, navodno kako bi pretekao Liverpool, ponudio Interu čak 35 milijuna eura za 21-godišnjeg veznjaka. Bila je to ponuda koja se ne odbija, posebno u situaciji kada UEFA prati svaki euro koji uđe i izađe u klub. Visina transfera mnoge je šokirala, posebno jer nitko osim Ibrahimovića i Ronalda nije iz Intera otišao za veću svotu, ali otprilike toliko je Inter ovog ljeta platio Monacu za veznjaka Kondogbiju, koji bi u novoj sezoni Kovačića mogao izgurati iz prve momčadi. Tako su "nerazzurri" poravnali računicu, a Mancini je priznao da je iz istog razloga ranije prodan i Xherdan Shaqiri.

Navijači Intera bijesni, Mancini ih smiruje: "Imat ćemo momčad za vrh"

"Nitko ovo nije želio, ali imat ćemo momčad za vrh", tješi Mancini navijače koji su protiv AEK-a demonstrirali navijačima kako će izgledati bez Kovačića u novoj sezoni. Mnogi su već pokrenuli rasprave na društvenim mrežama gdje ismijavaju vodstvo kluba i žestoko se protive prodaji još jednog mladog talenta. "Novu momčad gradit ćemo oko Kovačića i Icardija", podsjećaju navijači na još uvijek svježe najave klupskog vodstva, i pitaju se samo kada će i ovaj drugi otići.

"Ne bih rekao da Kovačića nitko ovdje ne želi, ali moramo poštovati FFP. Morali smo nešto napraviti. Žalosno je što neki to ne shvaćaju i što se navijači ljute".

"Shaqiri je otišao iz istog razloga. Sada možda možemo raditi nešto drugo, nadamo se da ćemo uskoro dovesti primjerenog igrača, čak i ako to znači posljednjeg dana prijelaznog roka", dodao je Mancini.

Stižu Perišić i Coentrao?

Talijanski dnevni listovi na naslovnicama za ponedjeljak već donose nastavak priče i najavljuju dolazak novog Hrvata u Inter. Milanski klub navodno će viškom novca krenuti u novi pokušaj dovođenja Ivana Perišića, a iz Reala bi mogao stići Fabio Coentrao.

 

Pročitajte više