Mandžo propustio ući u povijest: Lewandowski u Bayern stiže kao najbolji strijelac Bundeslige

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARIO MANDŽUKIĆ u posljednjem je kolu Bundeslige ostao bez titule najboljeg strijelca sezone. U dresu Bayerna u sat vremena protiv Stuttgarta nije uspio zabiti. Goste je na Allianz Areni slomio Claudio Pizarro u sudačkoj nadoknadi i osigurao pobjedu za kraj još jedne velike sezone i veselje navijača s kojima su Bavarci nakon utakmice proslavili novi naslov prvaka.

> Perišić i Iličević zabili, Bayer u Ligi prvaka, HSV u doigravanju za opstanak

Mandžukić je tako ostao na 18 pogodaka u prvenstvu, što mu je donijelo drugo mjesto na ljestvici strijelaca iza Roberta Lewandowskog koji je u posljednjih 90 minuta prvenstva pobjegao na vrhu s 20 golova zabivši dva u gostima kod Herthe. Dortmund je slavio sa 0:4.

Sljedeću sezonu Bayern bi tako trebao početi s dva najbolja strijelca lige u svom napadu, pošto je Poljak još ranije dogovorio prelazak u München. Mandžina budućnost u klubu je upitna, ali čelnici Bayerna više su puta otklonili mogućnost njegove prodaje ovog ljeta.

Švicarski nogometaš hrvatskog porijekla Josip Drmić je ove sezone zabio 17 golova za Nurnberg i treći je strijelac lige, a odlična je sezona i iza Ivice Olića koji je u dresu Wolfsburga zabio 14 golova. Njegov klupski suigrač Ivan Perišić postigao je deset bundesligaških golova, a posljednji je zabio danas u pobjedi 3:1 "Vukova" nad Borussijom M.

Mandžukić je imao priliku postati prvi hrvatski nogometaš koji se okitio titulom najboljeg strijelca Bundeslige. Posljednji hrvatski nogometaš koji je bio prvi 'topnik' u nekoj od europskih liga bio je Ivan Perišić u dresu belgijskog Club Bruggea prije tri godine postigavši 22 gola.

LJESTVICA STRIJELACA BUNDESLIGE

20 - Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)

18 - MARIO MANDŽUKIĆ (Bayern Munchen)

17 - Josip Drmić (Nurnberg)

16 - Marco Reus (Borussia Dortmund), Adrian Ramos (Hertha Berlin), Roberto Firmino (Hoffenheim)

15 - Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen), Raffael (Borussia Moenchengladbach), Shinji Okazaki (Mainz)

14 - IVICA OLIĆ (Wolfsburg)

13 Thomas Mueller (Bayern Munchen)...

10 - IVAN PERIŠIĆ (Wolfsburg)...

Pročitajte više