"Mandžukić donio bod Balkancima, Italija se igrala vatrom i - opekla"

NARAVNO, i španjolski mediji popratili su dvoboj Italije i Hrvatske u Poznanju (završilo je 1:1, strijelci Pirlo i Mandžukić).

"Hrvatska je u zadnjih 20 minuta zavezala Talijane u kravatu. Italija se je igrala s vratom i dobila opekline", piše Marca:

"Momčad Cesarea Prandellija nije igrala catenaccio, ali skupo su platili što su nakon početnog vodstva prestali napadati. Dopustili su Mandžukiću da se razmaše u završnici utakmice i postigne gol vrijedan zlata, s kojim bi mogli proći u četvrtfinale. Igrali su na rezultat i to im se obilo o glavu, nakon što je napadač Wolfsburga trećim golom postao otkriće turnira. Vrlo dobro je Hrvatska bila orijentirana prema naprijed, napadali su u skladu sa četiri ili pet igrača", dodaje madridski dnevnik.

"Ponosni Hrvati dobili nagradu za vjerovanje i trud"


As piše kako su "Talijani izdali svoju DNK defenzivu": "Odličnu partiju u prvom poluvremenu Italija je okrunila golom Pirla, ali stajali su u nastavku previše natrag, i iscrpljeni dopustili Hrvatskoj da si odškrine vrata prolaska skupine", piše As uz dodatak:



"U ovom trenutku ždrijeb se čini lošim za Cesarea Prandellija, koji je obećao da neće iznevjeriti svoje ideale. Nakon ove utakmice Italija je napravila korak natrag glede plasmana u sljedeću rundu. Ponosni Hrvati, koji sportskim događajima pristupaju s puno patriotskog zanosa, dobili su nagradu za svoje vjerovanje i trud, a također se mogu osjećati dijelom razočarani zbog završnog dijela utakmice, kada su mogli i matematički osigurati cilj. Sada moraju vrebati Španjolce, kako bi euforija eksplodirala na zagrebačkim ulicama."

"Mandžukić donio bod Balkancima"

Na koncu, El Mundo Deportivo:

"Italija si je zakomplicirala život nakon što je imala gol prednosti. Chiellinijeva intervencija dozvolila je Mandžukiću da Balkancima donese bod. Obje ekipe će morati čekati do zadnjeg kola da saznaju svoju budućnost na turniru. Italija je u prvih 15 minuta mogla osigurati pobjedu, ali promašivali su Balotelli i Marchisio", ističe EMD.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.