Marcelo i Mario na Meazzi: Mamićev sin prodao još jednu zvijezdu Tatinog Dinama?

Foto: Inter

MARCELO BROZOVIĆ, čiji transfer iz Dinama u Inter samo što nije službeno objavljen, utakmicu svog novog kluba protiv Torina, u loži stadiona Giuseppe Meazza gledao je s Mariom Mamićem, sinom Dinamovog izvršnog predsjednika i zastupnikom mnogih igrača prilikom transfera iz kluba njegovog oca u inozemstvo.

Iako je Brozovićev menadžer Miroslav Bičanić, bivši igrač Osijeka i Zagreba, pa Brozović nije pod patronatom "agencije", Mamić stariji očigledno ne želi ništa prepustiti slučaju:

Mamićev sin i njegov partner Vuksan pomagali su Eduardu da se snađe u Londonu

S novom zlatnom kokom u novi klub došla je osoba od najvećeg povjerenja, sin koji je vodio transfere mnogih Dinamovih igrača, primjerice Eduarda Da Silve u Arsenal. Bilo je to u vrijeme velike ljubavi Dudua i Mamića, pa je Mario zajedno s partnerom Nikkyjem Vuksanom ostao upamćen s mnogih fotografija i snimaka na kojima se vidi kako pomaže mladom Eduardu prilikom putovanja i snalaženja u Londonu.

Podsjećamo, Mamić stariji menadžerstvom se bavio u Mamić Sport Agency, osnovanoj u rujnu 2000. i izbrisanoj iz sudskog registra u travnju 2006.

Zdravkova Mamić Sport Agency "nema veze" s Mariovom ASA International

Nakon toga osnovana je agencija ASA International, s kojom Zdravko Mamić nema formalno-pravne, ali itekako ima obiteljske i poslovne veze. U njoj se menadžerstvom bavi njegov sin Mario Mamić, kojem je partner Nikky Vuksan, djelatnik ugašene agencije Zdravka Mamića.

Mario Mamić zastupao je Šimu Vrsaljka dok je još igrao za Dinamo, te tada talentiranog Dinamovog juniora Marija Šituma. Upravo je oko pregovora za prodaju Vrsaljka nastala je pomutnja krajem 2010., kada je ime Maria Mamića kao igračevog zastupnika maknuto sa stranica ASA - International agencije, te je na njegovo mjesto prebačen Nikky Vuksan, koji je brinuo o Modriću i Vukojeviću.

Zametanje tragova koje nikog nije zavaralo

Usprkos ovom nevještom zametanju tragova, menadžer talentiranog reprezentativca bio je Mario Mamić, sin tada izvršnog dopredsjednika Dinama, a njegovu transfer u Londonu dogovarao je izravno Mamić stariji, što je naravno u suprotnosti sa Zakonom o sportu.

Takvim postupcima, kao i privatnim osobnim ugovorima s nizom igrača, koje je izvršni dopredsjednik javno priznao u medijima, zajedno s činjenicom da je ponosan što mu je sin menadžer, upitan je, uz same motive i legalitet takvih transfera. 

Sin preuzeo zastupanje igrača koji su igrali ili igraju u očevom Dinamu

Mario Mamić zastupa neke od bivših nogometaša Dinama (Modrić, Ćorluka, Lovren), ali je njegova agencija brinula i o karijerama igrača dok su bili pod ugovorom u Dinamu (Kelava, Vrsaljko, Ademi, Šitum...). Prošlog ljeta talijanski i španjolski mediji pisali su kako su se u Madridu s čelnicima Reala sastali zastupnici Matea Kovačića, među kojima je bio i Mario Mamić,

Mamić sin zastupa dakle igrače o kojima je odlučivao ili još uvijek odlučuje njegov otac.

Dinamo o Mamiću mlađem i Brozoviću na Meazzi: To nije naša stvar

Nismo uspjeli saznati je li Mamić mlađi realizirao transfer Brozovića iz kluba Mamića starijeg.

U Dinamo smo poslali upit: "U kojem svojstvu je Mario Mamić u društvu Marcela Brozovića na Interovom stadionu?"

Odgovoreno nam je: "S kim je bio jučer na večeri ili s kime gleda utakmicu stvarno nije naša stvar."
 

 

 

Pročitajte više