Mariborska invazija na Zagreb: Ljubičasti vlak na Maksimir dovozi 1500 Slovenaca



VIOLE, navijačka skupina Dinamovog rivala u borbi za Ligu prvaka, sprema se na najmasovnije gostovanje u povijesti.

Mariborovi ultrasi pozivaju sve navijače slovenskog prvaka da na gostovanje kod hrvatskog krenu "Vijol'čnim vlakom", koji s kolodvora drugog najvećeg grada "dežele" kreće u srijedu u 15 sati.

Na gostovanje "visokog rizika" nitko ne smije ići vlastitim vozilom. Tako je odlučeno ne samo kako bi hrvatska policija brojne navijače iz Maribora lakše kontrolira i "prepratila" do stadiona.

Slovenski navijači koji su svojim automobilima došli u Zagreb u jesen 2003., kada su hrvatska i slovenske reprezentacija igrale na Maksimiru u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2004., dobro se sjećaju "dočeka" na ulicama, pa se za njihov skorašnji i jednako brojni dolazak na Maksimiru,
ulaznice prodaju samo u paketu s navijačkim vlakom (20 eura) ili s autobusnim konvojem (15 eura), kojim će se prema Zagrebu zaputiti dio navijača.



"Ljubičasti vlak" će nešto manje od 90 kilometara između Maribora i Zagreba prijeći uz samo dva zaustavljanja: Na granici i na željezničkoj stanici Borongaj 200-tinjak metara od stadiona, odakle će jake snage MUP-a gostujuće navijače otpratiti do stadiona.

Viole poručuju navijačima Mariborima da će, ukoliko se vlak rasproda, ostali navijači biti usmjereni na autobuse, koji kreću iz gradova i mjesta štajerske regije: Konjica, Ptuja, Dravskog Dvora, ali i Koruške (Slovenj Gradec, Dravograd, Prevalje, Radlje, Ravne).

Napominju kako je zanimanje za utakmicu veliko i da zbog toga navijači ne čekaju zadnji dan.

Pročitajte više