Marko, počivaj u miru: Navijači od Dortmunda do Sydneya, odali počast "žrtvi policijske brutalnosti" iz Županje

Foto: Facebook

NAVIJAČI diljem Hrvatske pobunili su se protiv policijske brutalnosti, od posljedica od kojih je, sumnja se, preminuo 18-godišnji Marko Azapović iz Županje, inače navijač Hajduka i pripadnik Torcide, ali u spomen na preminulog hrvatskog kolegu oglasili su se navijači iz doslovno cijelog svijeta:

Od Dortmunda i Sydneya, do Lisabona i Sofije, veliki transparentima i porukama odaliu su počast "žrtvi policijske brutalnosti" iz Županje.

"Marko A. Policajci su ga mučili i ubili", poručili su navijači dortmundske Borussije na dupkom punom stadionu.

"Ubojstvo u Hrvatskoj, ubojstvo je bilo gdje" poručili su njihovi sunarodnjaci s također prepune Eintrachtove navijačke tribine, a netko od brojnih Hrvata u tom gradu, pomogao im je na veliki transparent dodati "Jebi pandure!", da, upravo tako, po "naški".

Navijači još jednog njemačkog kluba, Nurnberga, pridružili su se komemoraciji preminulog hrvatskog navijača, a osim neizostavnog vrijeđanja policajaca (a.c.a.b.), transparentom su izrazili i sućut Markovoj obitelji.

"Počivaj u miru brata", poručili su No name boys, navijači Benfice, koji još od sredine 90-ih gaje odlične odnose s Torcidom.

Navijači španjolskog niželigaša Ovieda, također su zaželjeli pokoj Markovoj duši, kao i oni francuskog St. Etiennea, od kojih također neki održavaju prijateljske odnose s pripadnicima Torcide.

Makedonci, navijači Tikveša iz Kavadaraca, također su se solidarizirali s tragičnim i preranim odlaskom mladog hrvatskog navijača, kao i "Čkembari", navijači bitolskog Pelistera.

Njihovi susjedi, kosovski Albanci iz Peći još su jedini iz "regije" koji su pozdravili mladog Županjca.

Navijčku solidarnost iskazali su i navijači Levskog iz Sofije i Lokomotiva iz Plovdiva, ali i oni s potpuno drugog kraja svijeta - iz Sydneya i Melbournea.
 

Pročitajte više