Marković motivira: Malonogometaši su kandidati za Bilićevu reprezentaciju

VLATKO MARKOVIĆ i Zorislav Srebrić uoči polufinalne utakmice Futsal Eura između Hrvatske i Rusije posjetili su izbornika Matu Stankovića i njegove igrače. Došli su im čestitati na velikom uspjehu i podržati ih uoči utakmice s jednom od najjačih svjetskih ekipa. Također, napomenuli su malonogometašima da neće biti zaboravljeni nakon Eura.

Bilo bi uistinu lijepo da se futsal reprezentaciji omoguće uvjeti koje su imali proteklih godinu i pol dana.

"Ako ne ostanemo na ovom nivou organizacije, vratit ćemo se rezultatski tamo gdje smo bili i prije Eura. Neki naši momci u klubovima tijekom dva tjedna ne treniraju koliko u reprezentaciji odrade u dva dana", progovorio je o izbornik o problemima hrvatskog futsala i napomenuo da malonogometaši plaćaju dvorane kako bi trenirali, što s drugim dvoranskim sportovima nije slučaj. 

"S utakmicom protiv Rusije ne prestaje nogomet. Vi ste najveći dobitnici, ostat ćete upisani zlatnim slovima", gordo je poručio Marković i potvrdio da će reprezentativci za svoj uspjeh biti nagrađeni.

Velikodušno: 500 eura premije za polufinale

Preciznije, svaki od njih dobit će 500 eura za plasman u polufinale. Pobijede li Rusiju, dobit će još 500 eura po glavi. Zaista velikodušno.

Marković ima opravdanje. Ono zvuči jednako i kada ga pitate hoće li se futsalu u Hrvatskoj omogućiti bolji uvjeti i nakon Eura.

"Teško je to, nije to jeftino", kaže Presidente čije blagajna nije olakšana zbog Eura, s obzirom da kompletnu organizaciju turnira plaća Uefa. 

Ni ovaj posjet Marković nije uspio odraditi bez sipanja bisera.

Naime, nakon što je malonogometašima čestitao na uspjehu i prenio im pozdrave od izbornika Slavena Bilića, svečano je objavio da su neki od njih i kandidati za - A reprezentaciju.

Pročitajte više