Mateša: Blankino zdravlje je najvažnije!

BLANKA VLAŠIĆ odluku o odlasku na Igre u London donijet će dan prije puta, a predsjednik HOO-a Zlatko Mateša ističe: "Najbitnije je njezino zdravlje"

"To je prvi, jedini i glavni preduvjet za nastup svakog sportaša i ja sam uvjeren da nitko ne više ne želi od same Blanke nastupiti u Londonu."

Ipak, Mateša priznaje:

"Naravno da bi nam bilo žao ako bi došlo do toga da ne nastupi, ali zdravlje u sportu je uvijek ispred svega."

Do početka Olimpijskih igara dijeli nas 65 dana i sada se već može računati koliko je hrvatskih sportaša osiguralo kartu za London?

"Danas ih je osamdesetak koji sigurno idu, ali računamo i veselilo bi nas da se priključe rukometašice i košarkašice. Imamo još nekoliko kvalifikacija u tijeku, nedostaju nam plivači. I onda bi to bilo ono na što smo računali."

Tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju, priča je koja je uvijek aktualna prije OI-a. Ovaj put jedriličari su poslali poruku kako bi oni trebali biti ti kojima će pripasti ta čast.

"To će odlučiti Vijeće uz konzultaciju sa čitavom olimpijskom obitelji. Činjenica je da su oni ti koji se mogu uključiti u borbu za odličja i da je to najbrojnije izaslanstvo jedriličara dosad na Olimpijskim igrama", istaknuo je Mateša i dodao kako ćemo u Londonu imati popriličan broj kandidata za medalju.

"Nemojte zaboravit tae-kwan-do, četverac, rukometaše, vaterpoliste, streljaštvo, judo, zašto ne i mačevanje. Jovanović je napravio sjajan rezultat u Europi. Sve je moguće", zaključio je Mateša.

Pročitajte više