Mbia, strijelac gola petom protiv Valencije: Ivan je naš Leo Messi

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVAN RAKITIĆ povukao je Sevillu u još jednoj velikoj utakmici, prema finalu Europa lige. Asistirao je za vodstvo svoje momčadi protiv Valencije u prvoj utakmici polufinala koju je Sevilla na svom terenu dobila sa 2:0.

Na Sanchez Pizjuanu fanatični domaći navijači napunili su tribine i dugo nakon utakmice pjevali svojim ljubimcima koji su stigli na prag finala i 180 minuta od još jednog velikog trofeja. 
 
Sevilla je povela u 33. minuti sjajnim golom Mbie koji je petom sa dva metra poslao loptu u mrežu nakon slobodnog udarca kojeg je sjajno izveo Rakitić koji je zaradio niz pohvala od strane strijelca prvog pogotka:
 
''Ivan nam je izuzetno važan, on je naš Leo Messi. On je fantastičan igrač koji radi razliku na terenu svojim slobodnim udarcima, može sjajno dodati, otići prema naprijed i sjajna je osoba.
 
Rakitić je također sretan zbog ostvarene pobjede i zbog igre koja je bila zaista na visokom nivou:
 
''Igrali smo jako dobru utakmicu, na vrlo visokoj razini i s puno intenziteta. Jako smo zadovoljni načinom igre i ritmom koji smo nametnuli. Bolja momčad je pobijedila i mislim da i navijači mogu biti sretni jer su mogli vidjeti utakmicu visoke kvalitete. Što je najvažnije u cijeloj priči, nismo primili pogodak.''

Pročitajte više