Medveščak doveo još jednog bivšeg NHL-ovca: Pogledajte kako zabija novi napadač

Foto: Guliver Image/Getty Images

MEDVEŠČAK je suočen s odlaskom "top six" napadača u Brlog doveo novo ime! Nakon što Brian Willsie uskoro napusti Zagreb, u dresu "medvjeda" zaigrat će novi napadač, Kanađanin Matt Ellison, piše KHL.hr
 

Ellison je 29-godišnji polivalentni hokejaš koji može igrati i na centru i na krilu. Ima AHL, NHL te čak i KHL iskustvo, a u Medveščak dolazi iz najbolje švicarske lige, NLA, u kojoj je igrao za Biel. U dosadašnjoj je sezoni uknjižio samo jednu asistenciju u sedam utakmica.
 
Karijeru je počeo po sjevernoameričkim nižim ligama, iz WHL-a se probio u AHL u kojem je igrao za Norfolk Admiralske, Philadelphia Phantomse i Milwaukee Admiralse, dok je čak nastupio i za dvije NHL ekipe, Chicago Blackhawkse (koji su ga i draftirali 2002. kao 128. ukupni izbor toga drafta) i Philadelphia Flyerse. Ukupno je u NHL-u odigrao 38 utakmica i ostvario 14 bodova (3+11), dok je nakon rastanka s najjačom hokejaškom ligom svijeta otišao u KHL.
 
U najjačoj europskoj ligi igrao je Dinamo Rigu u svojoj premijernoj sezoni u Europi, a potom je nastupao i za HC MVD te Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda, gdje je proveo tri sezone. U Torpedu je bio suigrač dvojici današnjih "medvjeda", Ryanu Vesceu i Charlesu Lingletu, s kojima bi ponovno trebao činiti ubojiti tandem KHL-a. Na kraju protekle sezone napustio je drugu najjaču ligu svijeta i otišao u Švicarsku, međutim, novi zov KHL-a za Ellisona je očito bio prejak.

Pročitajte više