Medveščak preokrenuo protiv Olimpije na Šalati i učvrstio drugo mjesto!

MEDVEŠČAK je u 6. kolu razigravanja EBEL-a (za pozicije od 1. do 6. mjesta u doigravanju) na Šalati pobijedio Olimpiju 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) i time učvrstio drugo mjesto, iza Linza koji je ovog petka poražen u Salzburgu.

Jeziva hladnoća učinila je svoje pa tribine na Šalati, suprotno nadanjima organizatora, nisu bile do kraja ispunjene, ali i ovih 4000 gledatelja koliko je došlo bodriti Medvjede na -9 Celzijusa, koliko je izmjereno u Zagrebu uoči utakmice, brojka je o kojoj većina naših nogometnih prvoligaša, a o drugim ligama da i ne govorimo, može samo sanjati.

Medveščak je u utakmicu krenuo s Letangom i Waughom na bekovima te napadačkim trojcem Koren-Naglich-Kinasewich, koji nikako nisu uspijevali složiti suvisliju akciju pred golom Matica Boha. Olimpija se othrvala početnim naletima Medvjeda na startu utakmice i vrlo brzo stigla do prvog power-playja. Zbog rušenja je dvije minute kazne dobio Blagus, ali Medveščak se uspijeva obraniti.

Ne i realizirati igrača više nakon što je Damjan Dervarič isključen, za što su kažnjeni na ulasku u posljednjih pet minuta prve trećine, kada Brock McBride zabija za vodstvo Olimpije na asistenciju Scotta Hothama, s kojim se otišlo na prvi predah.

Blitzkrieg Medvjeda za preokret, Koren potvrdio pobjedu

Atmosferu je nakon minutu i 18 sekundi druge trećine zagrijao Matt Siddall, posljednje pojačanje Medveščaka, koji na dodavanje Zanoškog poravnava. Medvjedi su dobili dodatni poticaj s tribina, a tri minute kasnije uslijedio je potpuni preokret. Zanoški i Siddall potvrdili su dobru suradnju, složivši akciju za kapetana Letanga koji pogađa za 2:1 i diže temperaturu na Šalati.

Do konca druge trećine Medveščak i Olimpija imali su jednom igrača više, ali izbačaje Martinovića i Hothama nije kaznila nijedna momčad i u zadnjih 20 minuta ušlo se s vodstvom Medvjeda.

U zadnjoj dionici pokušali su Ljubljančani izboriti produžetak, ali Michael Ouzas je bio nesavladiv, a do prigode s igračem više prvi je stigao Medveščak, nakon što je isključen Petr Sachl. Ono što nije uspjelo tada, jest sedam minuta kasnije kada Gal Koren u kontri zaključuje priču. Slovenci su ostali nemoćni...

EBEL liga, 50. kolo:

Medveščak - Olimpija 3:1

Red Bull - Linz 4:1

Klagenfurt - Alba 2:1

Redoslijed: 1. Linz 14, 2. Medveščak 10, 3. Alba 6, 4. Olimpija 6, 5. Red Bull Salzburg 6, 6. Klagenfurt 5

Za doigravanje:

Villach - Jesenice 3:1

Znojmo - Graz 4:1

Redoslijed: 7. Znojmo 9, 8. Villach 9, 9. Graz 8, 10. Vienna 5, 11. Jesenice 2

Pročitajte više