Medvjedi u Klagenfurtu jure izjednačenje: "Treba jahati na novom valu"

HOKEJAŠI Medveščaka danas (19:15h) u Klagenfurtu protiv KAC-a igraju četvrtu utakmicu polufinala doigravanja EBEL-a.

U seriji do četiri pobjede klub iz Koruške vodi 2:1 i jasno je da je ulog u današnjem okršaju - golem. Dobiju li Austrijanci, bit će jednom nogom u finalu, dok bi pobjeda Medvjeda stvari u rezultatskom smislu vratila na početak, ali i dala veliku psihološku prednost prije pete utakmice, koja će se u četvrtak igrati u Ledenoj.

Medvjedi su u osnovnom dijelu sezone KAC pobijedili u svih šest međusobnih utakmica (jedan trijumf oduzet im je zbog nepravilne registracije mladog vratara Mate Tomljenovića), ali u polufinalnu seriju doigravanja KAC je nakon masovne tučnjave krenuo s breakom, kojeg je potvrdio prije pet dana na svom ledu. Ipak, Medvjedi su u nedjelju žestoko krenuli od prve minute i na koncu uslijed velikog pritiska gostiju uspjeli sačuvati pobjedu, zbog koje u Klagenfurt putuju puni optimizma, unatoč problemima s kaznama i ozljedama. 

Upitan nastup Zanoškog, u ponedjeljak propustio trening

Uz suspendirane Franka Banhama i Joela Prpica, danas neće igrati niti Gal Koren, a upitan je nastup dvostrukog strijelca iz treće utakmice, Toma Zanoškog, koji je u u tom dvoboju dobio lakat u glavu, zbog kojeg je morao propustiti trening u ponedjeljak. Službena stranica Medveščaka piše kako će odluka o nastupu Zanoškog pasti neposredno prije utakmice.

"Ta pobjeda nam je dobro došla, napunili smo se samopouzdanjem jer smo zabijali golove kad god je trebalo", priznaje Greg Day, napadač Plavih koji je Medvjede dobro upamtio prije dvije godine.

Naime, Day je tada igrao za Graz 99ers, u četvrtfinalu doigravanja poveli su 2:0 protiv Medveščaka, ali su izgubili sve četiri iduće utakmice i Medvjedi su otišli dalje, u polufinale. Naravno, Day sada ne bi imao ništa protiv da ista sudbina zadesi i KAC:

"Ako želimo proći, moramo zabijati i ružne golove"

"Jako se dobro sjećam tih utakmica. Znate, u doigravanjima je obično najvažnija treća utakmica, zbog toga naša nedjeljna pobjeda i jest tako važna. Tako je bilo i prije dvije sezone, Medveščak je smanjio prednost Graza i uslijedio je potpuni preokret. Doduše, sada će biti malo teže, jer izjednačenje moramo loviti u gostima, ali nema veze. Ove sezone smo već triput slavili u Klagenfurtu i neće biti nikakvo čudo ako ih dobijemo. Trebamo iskoristiti ovaj trenutak i jahati na novom valu", poručio je 35-godišnji Kanađanin.

Dayev suigrač iz napada Matt Siddall ističe kako će za eliminaciju KAC-a Medveščak morati zabijati i tzv. ružne golove (prvih pet trećina u doigravanju s KAC-om Medvjedi nisu znali za pogodak, tek je u trećem periodu druge utakmice Slava Trukhno uspio svladati Andyja Chioda):

"Chiodo odlično brani u playoffu, a želimo li zabijati više pogodaka nego dosad, morat ćemo ići na mrežu. Potrebno je samo pucati i biti čvrst u napadu, šanse će doći. Obranu i Kristana moramo održati svježima u igri pet na pet i onda pretvoriti šanse u golove", ponudio je Siddal recept za pobjedu.

Pročitajte više