Miami i Spursi u drugoj rundi NBA doigravanja, Celticsi izbjegli metlu

Foto: Guliver Image/Getty Images

MIAMI HEAT i San Antonio Spursi prve su momčadi koje su izborile drugi krug NBA doigravanja.

Miami je do četvrte pobjede protiv Milwaukee Bucksa stigao s 88:77. Ponovno je najbolji bio LeBron James s 30 poena, osam skokova i sedam asistencija. Odličnu utakmicu sa 16 poena odigrao je i Ray Allen. U poraženoj momčadi najefikasniji je bio Monta Ellis s 21 poenom i osam asistencija.

Los Angeles Lakersi su doživjeli drugu metlu u prvoj rundi još od 1967. godine. Spursi su slavili sa 103:82. Tony Parker je predvodio Spurse s 23 poena. Najbolji u Lakersima bio je Pau Gasol sa 16 koševa. Dodajmo i da je Dwight Howard očajnu sezonu zaključio isključenjem nakon 20 minuta provedenih na parketu.

Boston Celticsi su uspjeli izbjeći metlu pobjedom 97:90 u produžetku protiv New York Knicksa. Mogli su Celticsi i lakše do prve pobjede u seriji, ali su prokockali 19 poena prednosti u drugom poluvremenu. Ipak, u produžetku su slavili sa sedam razlike. Paul Pierce ubacio je 29, a Jeff Green 26 poena za pobjedničku momčad. Carmelo Anthony je s 36 poena bio najefikasniji u Knicksima.

Golden State Warriorsi su poveli s 3:1 u seriji protiv Denver Nuggetsa. Ponovno je Warriorse do pobjede odveo Stephan Curry s 31 poenom i sedam asistencija. Denveru nije bilo dovoljno 26 poena Ty Lawsona.

Pročitajte više