Mihajlović će trenirati Kovačića? Gazzetta dello Sport: "On bi mogao mobilizirati Inter!"

Foto: Screenshot; Gazzetta.it

TALIJANSKI mediji ne miruju. Iako je Massimo Moratti izričito naglasio da će Andrea Stramaccioni bez obzira na loše rezultate i dalje trenirati Inter, Gazzetta dello Sport tvrdi kako "njegove riječi treba uzeti u obzir, ali da je Stramaccioni na granici s Morattijevim strpljenjem".

Upravo iz tog razloga, ugledni talijanski list sastavio je popis potencijalnih kandidata koji bi na ljeto mogli preuzeti "nerazzurre".

Tko će preuzeti Inter? Blanc, Zenga ili Mihajlović

"Ako Stramaccioni ne postigne pozitivan rezultat u sljedećih nekoliko kola, Moratti će mu dati otkaz", piše Gazzetta te nadodaje:

"Novi trener Intera mogao bi postati Laurent Blanc, koji je nakon epizode u francuskoj reprezentaciji bez angažmana. Osim Blanca, Moratti ozbiljno razmišlja i o Walteru Zengi", tvrdi Gazzetta, koja na kraju otkriva još jedno zanimljivo ime - Siniša Mihajlović. Naime, aktualni izbornik Srbije najavio je svoj odlazak iz reprezentacije ukoliko se njegova reprezentacija ne plasira na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a sudeći prema sadašnjem stanju "orlovi" će sasvim sigurno svjetsku nogometnu smotru gledati preko televizije.


"Mihajlović, poput Zenge, ima jedan čvrst pristup i mogao bi stvoriti snažan duh momčadi. On bi mogao napraviti ono što je Conte napravio u Juventusu, a ne smijemo zanemariti i činjenicu da bi njegovo imenovanje pozdravili Interovi navijači. Osim toga, Mihajlović je zanat učio kod Roberta Mancinija kao pomoćni trener u Interu", podsjeća Gazzetta.

Mihajlović: Bila bi mi čast voditi Inter, ali sada sam izbornik Srbije

Inače, Mihajlović je u ožujku potvrdio da bi mu bila čast voditi Inter, ali da mu je trenutačno Srbija na prvom mjestu.

"Htio bih jednog dana biti trener Intera, zašto ne? To ću ponoviti tisuću puta. Drago mi je što me se povezuje s Interovom klupom jer volim taj klub. Ipak, ponosan sam što sam izbornik Srbije", rekao je Mihajlović za talijanske medije. 

Bilo kako bilo, Moratti je najavio da će 30. lipnja analizirati sezonu te da će se tada oglasiti po pitanju ostanka ili odlaska Stramaccionija.

"Hoće li Stramaccioni ostati u Interu? Sve ćete znati 30. lipnja kada ćemo analizirati sezonu. To je sada teško napraviti", rekao je Moratti. 

Pročitajte više