Mihajlović poslao upozorenje: Srbija pregazila Wales i preuzela vrh skupine!

IAKO su u prvom kolu kvalifikacija "kiksali" protiv Škotske odigravši 0:0, Orlovi su u okršaju protiv Walesa u Novom Sadu pokazali svoje drugo lice - ono opasnije. Siniša Mihajlović do utakmice s Walesom nije znao za pobjedu, međutim s rezultatom 6:1 iskupio se pred domaćim navijačima za sve poraze i remije. Osim što su Orlovi upisali visoku pobjedu, također su preuzeli vrh skupine A!

Wales se otvorio, Srbija dominirala

Međutim, na početku to nije izgledalo tako bajno. Wales je krenuo furiozno, ali goste je smirio kapetan Aleksandar Kolarov pogotkom u 16. minuti. Osam minuta nakon Kolarova među strijelce se upisao i Zoran Tošić.

Wales je prihvatio izazov, pa je Gareth Bale prekrasnim udarcem iz slobodnjaka matirao Stojkovića. Srbija je nastavila igrati agresivno te nije dala gostujućoj momčadi previše prostora. To im se isplatilo u 39. minuti kada je Filip Đuričić zabio za 3:1.


Nakon odmora Srbija nije gubila vrijeme. Prvo se Kolarov na samom otvaranju drugog dijela mogao upisati strijelce, ali taj je čast ipak pripala Dušanu Tadiću koji je u 55. minuti četvrti put zatresao mrežu.

Wales je u tom periodu igre pokušavao probiti čvrstu obranu Srbije preko bokova, a upravo je iz jedne takve akcije Aaron Ramsey imao veliku priliku smanjiti rezultat, međutim njegov pokušaj je blokirao Branislav Ivanović.

U 80. minuti upravo je Ivanović bio taj koji je zabio peti pogodak za Srbiju, a točku na i stavio je Miralem Sulejmani, koji je snažnim udarcem prevario Myhilla.

Mihajlović: Momci su to zaslužili, ali bolje da smo šest puta pobijedili po 1:0

Siniša Mihajlović ovih se dana našao na udaru srpske javnosti. Prije dvoboja s Walesom nije znao za pobjedu, ali sada mu se sve vratilo.

"Znali smo da će biti jako teško, ali evo otvorilo nam se. Iako, više bih volio da smo dobili šest utakmica po 1:0 nego jednu 6:1. Nadam se da se nismo ispraznili, ali nema veze - dobro je!", poručio je Mihajlović, a prenosi B92.

Srbija se nakon Walesa okreće iznimno teškom izazovu - Belgiji.

"Imamo dovoljno vremena da se pripremimo. Dobro je to što će ova euforija splasnuti. Isto tako je dobro što su Hrvati i Belgijci remizirali, ako i Škoti i Makedonci. Svi smo tu negdje. Međutim, moram napomenuti kako mi gledamo samo sebe, pripremamo se od utakmice do utakmice. Golovi i rezultati će doći sami od sebe kao i u ovoj utakmici", poručio je za kraj Mihajlović.

Makedonci iz zaleđa uništili škotske snove

U trećoj kvalifikacijskoj utakmici skupine A, Makedonija je na gostovanju remizirala protiv Škotske. Susret je završio 1:1. Škotsku je na samom početku utakmice načeo Noveski, međutim domaćin se vratio u susret zahvaljujući Milleru, koji je pogodio pred sam kraj prvog poluvremena. Inače, kasnije je ponovljena snimka potvrdila kako su Makedonci pogodak zabili iz zaleđa.

U nastavku igre gosti su krenuli po pobjedu, dok su Škoti svoju šansu tražili preko brzih krila Stevena Naismitha i Jamesa Forresta, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

Kvalifikacije za SP, 2. kolo skupine A:

Belgija – Hrvatska 1:1 (Gillet 45+2 / Perišić 6)

Srbija – Wales 6:1 (Kolarov 16, Tošić 24, Đuričić 39, Tadić 55, Ivanović 80, Sulejmani 90 / Bale 31)

Škotska – Makedonija 1:1 (Miller 43 / Noveski 11)

Redoslijed: 1. Srbija 4, 2. Belgija 4, 3. Hrvatska 4, 4. Škotska 2, 5. Makedonija 1, 6. Wales 0

Pročitajte više