Mikić zvijezda klupskog SP-a: "Želim postati najtrofejniji hrvatski nogometaš"

Foto: AFP

MIHAEL MIKIĆ stvorio je ugled "brazilskog beka". Bivši igrač zagrebačkog Dinama i Kaiserslauterna jedna je od glavnih zvijezda Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu, piše FIFA o hrvatskom nogometašu.

Mikić je bio jedan od najboljih igrača Santafrecce Hiroshime u četvrtfinalnom dvoboju s egipatskim Al-Ahlyjem, kojeg su Japanci izgubili s 2:1. Mikić je asistirao, ali njegova momčad ostala je bez polufinala.

"Razočarani smo, ali i ponosni. Bili smo bolja momčad, stvorili prilike, ali nedostajala nam je zadnja lopta. To se odnosi na mene, morao sam biti precizniji", rekao je Mikić za službenu stranicu FIFA-e.
 

 
"Naš san je bio polufinale, radili smo za to, ali život ide dalje, moramo se koncentrirati na sljedeće utakmice kako bismo ostavili dobar utisak na japanski nogomet", kaže Mikić koji u Japanu igra četiri godine. Hiroshimi slijedi okršaj s korejskim Ulsan Hyundaijem za peto mjesto.

"Rivalstvo Koreje i Japana u nogometu je poznato. Zato nam je ova utakmica važna, cijelom svijetu želimo pokazati da bolje igramo. Očekujem čvrstu utakmicu, moramo se paziti grubih duela. Za nas peto i šesto mjesto nisu isto, zato smo motivirani", dodao je Mikić.

Osvrnuo se Mikić i na japanski nogomet na koji se morao naviknuti nakon HNL-a i Bundeslige.

"Nisam očekivao da će nogomet biti na tako visokoj razini kada sam dolazio. Iznenađuje me iz dana u dan. Svake godine postaje sve bolji i oduševljen sam da mogu biti dio toga. Ljudi su ovdje odlični, svi vam žele pomoći. Mislim da stranci ne shvaćaju kako se dobro živi i igra nogomet u Japanu. Podršku navijača da ni ne spominjem".

S Dinamom je igrao europske utakmice, nastupao za mladu hrvatsku vrstu, no nikada se nije probio do A-selekcije.

"Ne nagađam zašto se to nije dogodilo, trudim se ne gledati unazad. Najveći sam navijač Hrvatske", kaže Mikić i nastavlja o svojim planovima za budućnost:

"Planiram postati trener. Želim još dvije titule kao igrač da postanem najtrofejniji Hrvat svih vremena. Trenutno imam 15 trofeja, a Dario Šimić 16, nedostaje mi još jedan... I jedan nakon toga".

Pročitajte više