Ministre Ostojiću, što kažete na ovaj nalaz? Evo dokaza da su Azapovića tukli


"NIJE bilo propusta u policijskom postupanju, a Marko Azapović je umro prirodnom smrću", izvjestio je ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić javnost o nalazima Unutarnje kontrole MUP-a, po kojem 18-godišnji pripadnik Torcide iz Županje, nije, kako tvrdi njegova rodbina i prijatelji, preminuo od posljedica policijskog premlaćivanja u postaji u Županji.

Nalaz pronađen u sobi pokojnog Marka: Nakon izlaska iz pritvora imao je hematome, modrice i ozljede kralježnice

Liječnički nalaz pak, nakon pregleda Azapovića po njegovom puštanju iz pritvora, navodi hematome, modrice i nategnuće kralježnice. Napominjemo kako je nalaz autentičan, pronađen je u Markovoj sobi nakon njegove smrti.


Podsjećamo, nakon što je mladić uhićen i policijski "obrađen" 19. ožujka, preminuo je 18. travnja od zatajenja srca.

"Policijski službenici obavili su 27 obavijesnih razgovora i pregledali opsežnu dokumentaciju. Tijekom kontrole obavljen je vrlo ozbiljan posao", naglasio je ministar policije.

Ministar policije krivnju svalio na "opijate i tablete"

Osim toga, "pobjeglo" mu je kako do zatajenja srca zna doći i uslijed uzimanja opijata i tableta. Ministar je tako prejudicirao nalaze toksikološkog vještačenja, koje još nije gotovo.

Ministar policije ekskulpirao je dakle svoje službenike posredne krivnje za smrt mladog čovjeka, koju je usput skrenuo prema "opijatima i tabletama", a nalaz i povijest bolesti iz vinkovačke Opće bolnice, nakon pregleda koji je tamo prošao Azapović, spomenuo je tek usputno, jer se on u bolnicu prijavio "kako bi kod roditelja umanjio svoju krivnju zbog počinjenih kaznenih djela i narušenih odnosa s članom rodbine koji je oštećen kaznenim djelima".

"Kod primanja u pritvor, 19. ožujka, na njegovom tijelu nije bilo ozljeda, a idućeg dana pušten je na slobodu." poručili su iz MUP-a. Upravo na idući dan, datiran je dokument koji prilažemo uz tekst, s pečatom i potpisom doktora vinkovačke Opće bolnice, koji je temeljito pregledao Azapovića nakon što je ovaj pušten iz pritvora.


Kako bi dodatno potvrdili njegovu autentičnost, kontaktirali smo navedenu bolnicu, ali nam se u tamošnjoj službi hitne pomoći nitko nije javljao. Usprkos tome, objavljujemo "povijest bolesti" Marka Azapovića u kojoj piše:



"Verificirana dijagnoza: iščašenje i nategnuće cervikalne (vratne) kralježnice".

"Po navodu pacijenta, bio je uhićenik u PP Županja i PP Vinkovci. Navodi da je pretučen i zlostavljan od strane policijskih djelatnika PP Županja. Žali se da su ga policajci šamarali, držali za vrat, udarali nogom u prsni koš, tjerali da kleči i radi sklekove.

Klinički nalaz: Na vratu obostrano u projekciji dva manja hematoma

Na oba koljena kontuzijski otisci (modrice)

Blaža hipermija (crvenilo) u području XI i XII rebra

Preporuča se: Mirovanje, analgetika, hladni oblozi."

Nema propusta

Naravno, nije nam na kraj pameti tvrditi kako je Marko Azapović umro zbog posljedica ovakve policijske "obrade" (uostalom, obdukcijom je utvrđeno kako na tijelu pokojnika - mjesec dana nakon pritvora - nije bilo tragova nasilja) ali kada ministar policije uz postojanje ovakvog dokaza, pred cijelom zemljom izjavi kako "nije bilo propusta u policijskom postupanju prema Marku Azapoviću", to je nedopustivo, posebno najvišim državnim dužnosnicima i još više iz poštovanja prema preminulom mladom čovjeku.

Osim naravno, ako ministar policije ne misli da par "odgojnih" šamarčina, "preventivna" noga u rebra i klečanje na podu "stanice", NISU propust u policijskom postupanju.
 

Pročitajte više