Momčad kreće s pripremama za Eurobasket, već sad planulo 50 tisuća ulaznica

Foto: HKS 

ZA DESET DANA Velimir Perasović okupit će hrvatsku reprezentaciju na pripremama za Eurobasket. S okupljanja će opravdano izostati Damjan Rudež, Mario Hezonja i Lafayette Oliver, ali i mladi Duje Dukan koji ostaje na probi u Sacramentu. Stanko Barać i Hrvoje Perić ostaju, pak, na pretpozivu, dok je Perasović prema potrebi proširio kadar Zoranom Vrkićem, Ivanom Buvom i Željkom Šakićem. Do otvaranja Eurobasketa u zagrebačkoj Areni u utakmici sa Slovenijom preostalo je još 66 dana.

Novi predsjednik HKS-a Ivan Šuker, kojem je savez nakon 11 godina službene, dvadeset godina stvarne vladavine te u popriličnom kaosu, prepustio Danko Radić, najavio je veću promociju raspršenog prvenstva koje će od 5. rujna ugostiti i Zagreb. Prema starom dobrom običaju, HKS nije učinio mnogo da reprezentaciju približi navijačima koji bi trebali stvoriti ugođaj na otvaranju u Areni. Šuker tek čeka registraciju u uredu državne uprave, o kojoj se mora izjasniti i sportska inspekcija zbog možebitnog sukoba interesa, no u međuvremenu tek prikuplja sponzore za turnir, a posljedično i za domaću ligu čiju sanaciju najavljuje. 

"Reprezentativcima neće ništa nedostajati, oni se moraju brinuti samo za onaj dio na terenu, a sve ostalo će ići preko mene i tehničkog direktora. Sada je imperativ prikupiti sponzore za EuroBasket, a onda ćemo se prebaciti na ligu koja je dugoročni projekt", rekao je Šuker. 

Prodaja ulaznica započela je još u veljači, ali osim izvješća na press konferenciji i popravka igrališta osnovnoškolskog igrališta u Zagrebu, savez je prilično inertan u ponudi i promociji. Hakl maskote Frenkija na glavnom trgu nije izazvao pomamu i za sada je Eurobasket promocija tek za HDZ koji je uoči turnira ustoličio svog predsjednika, uz golemu podršku aktivnih i bivših igrača i čelnika košarkaških klubova te Milana Bandića, koji se dakako odaziva svakom haklu. 

Navijači se u međuvremenu snalaze: ulaznica za utakmicu sa Slovenijom u ponudi još ima, ali pojedinačno ih je, čini se, moguće kupiti samo kod ugovorenih ispostava i shopova, dok u internetskoj ponudi Eventima, ovlaštenog distributera, ulaznica za otvaranje nema u ponudi. Od HKS-a zatražili smo danas konkretnije brojeve kada je riječ o prodaji ulaznica. 

''S obzirom da do EURO-a ima još puna dva mjeseca, i više smo nego zadovoljni prodajom ulaznica. Karte idu zaista dobro, prodano ih je već sad 49 tisuća. Naravno, najbolje idu ulaznice za utakmice protiv Grčke i Slovenije, jer su to dvije najatraktivnije momčadi u skupini, no zadovoljni smo i kako ide prodaja i za Gruziju, Makedoniju i Nizozemsku. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima koje imaju ugovor o distribuciji s Eventimom, također i preko neta.

Istina, ulaznice za Sloveniju mogu se trenutno kupiti samo fizičkim putem jer sve što smo u prvom valu stavili u internetsku prodaju, planulo je u rekordnom roku. Kako ulaznica i za utakmicu sa Slovenijom još ima, postepeno ćemo i njih puštati u  prodeju preko neta.

Što se tiče pitanja postotka ulaznica koje su i koje će dobiti sponzori i protivnički savezi, odgovor možete dobiti od gospodina Jakimenka'', rekla nam je Katarina Maloča - Mrčela, PR i menadžerica za promociju Eurobasketa u Zagrebu.

Hrvatska u skupini C nastupa sa Slovenijom, Grčkom, Makedonijom, Gruzijom i Nizozemskom. Hrvatska će se pripremati u bazi u u Sv. Martinu, Zagrebu, Slavonskom Brodu, a putovat će i u Litvu te Njemačku.

ŠIRI POPIS HRVATSKE REPREZENTACIJE: 

Katić Toni rođen 1992. klub: Široki Primorka

Lafayette Oliver rođen 1984. klub: Olympiakos

Stipčević Rok rođen 1986. klub: Virtus Roma

Ukić Roko Leni rođen 1984. klub: Cedevita

Babić Luka rođen 1991. klub: Cedevita

Bogdanović Bojan rođen 1989. klub: Brooklyn Nets

Hezonja Mario rođen 1995. klub: Barcelona

Pilepić Fran rođen 1989. klub: Cedevita

Ramljak Ivan rođen 1990. klub: Cedevita

Ramljak Marko rođen 1993. klub: Zadar

Rudež Damjan rođen 1986. klub: Indiana Pacers

Simon Krunoslav rođen 1985. klub: Lokomotiv Kuban

Siriščević Ivan rođen 1987. klub: Cibona

Vrkić Zoran rođen 1987. klub: GKK Šibenik

Arapović Marko rođen 1996. klub: Cedevita

Bilan Miro rođen 1989. klub: Cedevita

Buva Ivan rođen 1991. klub: Cantu

Radošević Leon rođen: 1990. klub: Alba Berlin

Sobin Josip rođen 1989. klub: Zadar

Šakić Željko rođen 1988. klub: Manresa

Šarić Dario rođen 1994. klub: Anadolu Efes

Tomić Ante rođen 1987. klub: Barcelona

Zubčić Tomislav rođen 1990. klub: Cedevita

Žorić Luka rođen 1984. klub: Fenerbahče Ulker

Opravdani izostanci za prozivku : Lafayette, Hezonja i Rudež.

PLAN PRIPREMA: 

Pročitajte više