Montoro: Pobijedit ćemo Hrvatsku zato jer smo bolji, ne jer se bojimo Francuske

Foto: AFP

ŠPANJOLSKI rukometni reprezentativac Angel Montoro najavio je dvoboj protiv Hrvatske u subotu navečer.

"Ono što smo vidjeli na ovom prvenstvu jasno nam je otkrilo da protiv Hrvatske ne smije biti izgubljene lopte u napadu. Što više napada završimo uspješno, bliže smo pobjedi. Hrvati imaju strašan kontranapad, gotovo nezaustavljiv jednom kad krene", rekao je Montoro.

"I mi imamo svoje adute, također vrlo dobar kontranapad, kojeg predvode brzanci poput Sarmienta, Garcie, tako da vjerujem kako će dvoboj biti vrlo tijesan", dodao je.

"Svaka čast Hrvatskoj, ali bolji smo"

Montoro smatra kako je unatoč svemu Španjolska favorit u tom susretu.

"Svaka čast Hrvatskoj, ne želim podcjenjivati protivnika, međutim mi smo favoriti u ovom susretu. Protiv Mađarske smo pokazali karakter, ta pobjeda uvelike nas je napunila samopouzdanjem i pokazala nam je kako se bez problema možemo suprotstaviti najboljim reprezentacijama svijeta", istaknuo je.

"Zašto želimo pobijediti Hrvatsku? Ne bi rekao da je to zbog straha od Francuske, koja bi nas čekala u slučaju poraza. Ne bojimo se mi nikoga, samo postoji lakši i teži put, a dobro je čuvati se prije finala samog natjecanja", spremno će.

"Novi sistem natjecanja? Sviđa mi se. Nakon što sada završi grupna faza bit će puno uzbudljivije. Svake večeri leći ćemo u krevet s mišlju da sutra možemo ispasti, ali i doći korak bliže snu", za kraj će.

 

 

Pročitajte više