"Moralni gmizavac" vs "Belosvetska baraba": Cijela Srbija gledala fajt prvih ljudi Partizana i Zvezde

Screenshot: Youtube

DESET POLICAJACA osiguravalo je emisiju "Utisak nedelje" u kojoj su gostovali veliki neprijatelji - Duško Vujošević, trener košarkaša Partizana i predsjednik tog kluba, te Nebojša Čović, predsjednik košarkaša Zvezde.

Njih dvojica u popularnom talk showu na B92, pred nezapamćeno velikim brojem gledatelja nastavili su svoj dvije godine dugi verbalni rat, koji je u studiju prijetio prerasti i u fizički obračun. Do toga nije došlo, ali su se zato pred milijunima svjedoka častili uvredama i psovkama.
 
"Nikada nećete saznati šta je bilo poslije" tako je voditeljica Olja Bećković završila gotovo i sat i pol dugu emisiju.

A u njoj su Vujošević i Čović opravdali reputaciju nepomirljivih rivala. Partizanovac je odvrtio standardnu jadikovku navijača tog kluba, kako su velike državne tvrtke široke ruke prema Zvezdi, dok njihovom klubu daju mrvice. 
 
Postavio je i pitanje težine ugovora za tv-prava koja ima Zvezda, na što mu je Čović replicirao, a Vujošević se razljutio:
 
"Nemoj da me prekidaš, nemoj da ti priđem kao Džajić što ti je prišao. Saslušao sam te fino. Ti si moralni gmizavac, ti mi pričaš o blatu... Hoćeš sada jedan na jedan pred auditorijumom?"

Čović mu je odgovorio: "To mi je referenca kada mi kaže belosvetska baraba! Pa, evo me, sedim ovde. Ponašajte se normalno, niko vas se ne plaši. Primitivac!"
 
Vujošević je u želji da diskreditira suparnika, pokazivao fotografiju na kojoj je Čović sa navijačima Partizana, uz riječi: "Tada je govorio da je partizanovac."
 
Čović mu je replicirao: "To je nadogradnja laži."
 
Vujošević se zatim rugao Čovićevim stručnim kvalifikacijama: "Svjetski je poznat kao doktor strojarstva."
 
Čovićev odgovor je bio: "Bolje to, nego priučeni trener."
 
Vujošević: "Ja sam doživotni trenerski profesor. Iz moje struke su me proglasili za najboljeg trenera."

Čović je optužio Vujoševića kako je naložio navijačima Partizana da pjevaju pogrdne pjesme na račun njegove supruge.
 
Njegov neprijatelj energično je to odbacio: "Ortodoksna laž je da sam ja smislio pesmu "Čović Vesna jebe se kao besna".
 
I za kraj:
 
"Čović: Sram vas bilo. 
 
Vujošević: Nepristojni ste i nekulturni. 
 
Čović: Učim kulturi čuvenog kulturološkog bumbara. To je fenomen Vujoševića. Siluje i reketira i državu i sudije na terenu i funkcionere."

Pročitajte više