Moravka Pokrovac devet godina nakon ubojstva: "Nikada nisam rekla da je Dinu ubila nogometna mafija"

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

SMRT Dine Pokrovca, nekadašnjeg menadžera Nike Kranjčara i nekoliko hrvatskih nogometaša, do danas, devet godina nakon ubojstva, ostala je nerazjašnjena. Policija nikada nije pronašla ubojicu (ubojice) niti naručitelja, kao ni točan motiv ubojstva koje je 2005. potreslo hrvatski nogomet.

S Pokrovcem i njegovim poslovima bio je povezan niz današnjih visokih nogometnih dužnosnika i menadžera, od predsjednika HNS-a Davora Šukera do Zdravka Mamića i njegovog direktora u Dinamu Tomislava Svetine, a družio se i s puno moćnijim ljudima iz tadašnjeg zagrebačkog podzemlja. O tome tko je najviše profitirao njegovom smrću i dalje se može samo nagađati, a njegova supruga Moravka danas tvrdi da nikada nije za ubojstvo optužila tzv. "nogometnu mafiju", kao što su mediji pisali.

Javnosti se obratila novim pismom koje prenosimo u cjelosti.

 
"Poštovani,

ponukana višegodišnjim širenjem neistina, a još više vezanjem izmišljenih izjava i intervjua uz moje ime, prvi, a vjerojatno i zadnji put se obraćam javnosti.

Koristim ovu priliku da naglasim kako sam jedini put istupila u javnost u sklopu intervjua novinaru Jutarnjeg lista Dušanu Miljušu 08. siječnja 2012. godine, na koji sam pristala isključivo zbog dogovora da isti imam pravo autorizirati. Naime, osim što su moje riječi na više mjesta izmijenjene i izvučene iz konteksta, između ostalog, u naslovu stoji: „Muža mi je ubila nogometna mafija!“. Ovim putem se ograđujem od navedene i svih sličnih izjava, jer ih jednostavno nikada nisam izgovorila. Iako je prošlo više od devet godina od ubojstva moga supruga Dine Pokrovca, pravosudni organi i policija još uvijek nisu na tragu njegova rješenja, barem prema informacijama s kojima ja raspolažem, stoga je vrlo opasno, ali i krajnje neoprezno i bezobzirno imputirati mi ovakve tvrdnje. Iako nezadovoljna i frustrirana što do dana današnjeg ne znam zašto je i od čije ruke poginuo moj suprug, vjerujem u policiju i pravosudne organe te se nadam da će višegodišnja istraga uskoro dati i konkretne odgovore.


Nakon navedenog intervjua, Jutarnji list u dva navrata ponovo objavljuje tekstove implicirajući da je ovaj puta drugi novinar razgovarao sa mnom, bez da me itko uopće pitao imam li što za reći na tu temu. Primjer su nebrojeno puta slijedile i neke druge novine i portali, neupućeno prenoseći fiktivne intervjue i izjave. Iako sam više puta tražila demantij, isti je bio objavljen samo jednom i to ne u propisanom obliku i na istoj stranici kao i sam tekst, već u jednoj šturoj rečenici na dnu stranice.

U potpunosti mi je jasan interes javnosti za temu ubojstva moga supruga koje se često bez ikakve osnovne naziva mafijaškim, a pokojnik kamatarom i kriminalcem, čime se čini velika šteta i bespotrebno mistificira njegov lik bez konkretnog dokaza, presude ili druge slične potvrde takvog „statusa“. Svakom neistinitom objavom u tisku i na Internet portalima čini se velika duševna bol ne samo meni, već cijeloj obitelji Dine Pokrovca, a takve radnje su također podložne i tužbi, koju ću biti prisiljena podići protiv svakog medija koji moje ime nezakonito koristi u privlačenju svojih čitatelja i skupljanju „klikova“.

Molim da se moje priopćenje prenese u potpunosti.

S poštovanjem,

Moravka Pokrovac
 

Pročitajte više