Mourinho: PSG je favorit protiv nas, a moji momci će imati priliku učiti od boljih

Foto: Gulliver Image/ Getty Images

Bez obzira što mu je jučer momčad na impresivan način ponizila i osramotila Arsenal zatrpavši im mrežu s čak šest pogodaka, Jose Mourinho i dalje „pili naopako“ i na sebi svojstven način radi predigru četvrtfinalnog dvoboja između njegovog Chelsea i PSG-a.


Kontrovezni  Portugalac ide i toliko daleko da je izjavio kako ne samo da je PSG favorit u tom meču, već i da je njegova momčad bila najpoželjniji protivnik za sve momčadi koje su izborile četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu te da je taj duel jedinstvena prilika da njegovi mladi igrači nauče nešto iz te dvije utakmice koje ih čekaju.

"Mislim da su u Parizu sretni što igraju protiv nas. Svi su u ždrijebu željeli baš nas i moraju biti zadovoljni. Mi smo također sretni što igramo protiv PSG-a jer uvijek želimo igrati protiv najboljih momčadi i najboljih igrača. Ovo će biti vrlo važni susreti za razvoj naše momčadi i posebno mladih igrača. Znamo da će biti teško, ali u tim susretima želimo uživati“, rekao je Mourinho


Također, Portugalac ne smatra da je njegova momčad u psihološkoj prednosti jer uzvratni meč  igra na svom Samford Bridgeu:


"Uvijek su u prednosti one momčadi koje uzvratne dvoboje igraju kao gosti jer ukoliko utakmica ode u produžetak, imaju 30 minuta za postizanje jednog pogotka koji se računa dvostruko. Naravno, PSG je favorit u našem četvrtfinalu“, dovršio je Mourinho.


Poznavajući Portugalca i njegov specifičan način motiviranja vlastitih igrača, nekako sumnjamo da Mou dok je izgovarao ove riječi nije imao figu u džepu.
 

Pročitajte više