Mourinho: Sudite mi na kraju sezone, još smo u igri za naslov prvaka Europe

Foto: AFP

UOČI sutrašnjeg dvoboja osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Uniteda na Santiago Bernabeu, Jose Mourinho održao je službenu press konferenciju.

> Mou vs Fergie: Sir Alex Ferguson pobijedio je Mourinha tek triput u 14 susreta

> Ronaldova rođendanska želja: Želim pobijediti Manchester United

"Ovo je susret koji cijeli svijet želi vidjeti. kada je sala za konferencije ovako puna, svjestan sam važnosti ovog susreta. Od nas se očekuje izvrstan nogomet", rekao je Mourinho u uvodu.

"Poznajem Alex Fergusona i znam koliko on voli ovakve dvoboje i koliko uživa pripremati momčad za njih. Očekuje nas nedvojbeno jako težak posao", dodao je.

"Real želi deseti naslov, a ja treći"

Priznao je kako je ovo za Real najvažnija utakmica sezone...

"Svi igrači žele igrati protiv Manchestera. Neki su tužni, a neki frustrirani što ne igraju. Trebamo biti pametni, ovo je najvažnija ovosezonska utakmica za nas", rekao je Mourinho.

"Znate, ima velikih klubova koji nikada nisu osvojili Ligu prvaka. Ima i velikih trenera koji nikad nisu osvojili Ligu prvaka. Real ih je osvojio devet, a ja dvije. Real želi desetu, a ja treću", samouvjereno će.


"Sezonu smo započeli u četiri natjecanja. Osvojili smo superkup, a izgubili prvenstvo. Nalazimo se u još dva natjecanja u kojima možemo osvojiti trofej. Pričekajmo još malo, pa onda procijenimo kakva je ovo bila sezona za Real Madrid", rekao je Mourinho.
 

"Sastav ne znam, tek da Pepe sigurno ne konkurira"

Naravno, Portugalac nije želio otkriti sastav kojim će se suprotstaviti Crvenim Vragovima...

"Sastav još ne znam, jedino sa sigurnošću mogu reći kako Pepe neće biti na raspolaganju. Dugo je bio izvan stroja, a u zadnjoj utakmici odigrao je tek 20-tak minuta", istaknuo je trener madridskog Reala.

"Nadalje Xabi Alonso ima problema s preponama, u nedjelju nije trenirao i pitanje je koliko će biti spreman", dodao je.

Na koncu je prokomentirao i povratak u Premierligu sljedeće sezone...

"Mislim da je to prirodno moj sljedeći korak. Manchester United? Ne vjerujem da ću biti Fergusonov nasljednik. Mislim da ćemo se umiroviti u isto vrijeme, kada ja budem imao 70, a on 90", završio je u humorističnom to

Pročitajte više