Mourinho počeo pripreme za Superkup s Arsenalom: Terry nikada ne bi uradio što je Čech - otišao rivalu

Foto: Guliver Images/Getty Images

COMMUNITY SHIELD, utakmica pobjednika Kupa i prvaka na Wembleyu, kojom se tradicionalno otvara sezona u Engleskoj, igra se sutra od 16 sati, a dvoboj suparnika Arsenala i Chelseaja jamči uzbudljivu utakmicu.

Naravno, nemoguće je da najava utakmice s gradskim i rivalima za naslov, koje k tome vodi njegov najdraži neprijatelj Arsene Wenger, prođe bez doprinosa Chelseajevog trenera Josea Mourinha.

Aktualni susret suparnika, kao i oni koji će uslijediti predstojeće sezone, imat će dodatnu draž - na vratima Arsenala od prije mjesec dana je Petr Čech, koji je u 33. godini i nakon 11 godina vjerne službe u Chelseaju, prešao na gol jednog od najveih rivala.

Mourinho u intervjuu Shaki Hislopu, još jednom bivšem golmanu, govori kako je došlo do kontroverznog prelaska: "Nisam Čechu želio dopustiti prelazak kod najvećeg rivala, iako smo se dogovorili da ćemo ga pustiti iz kluba, s obzirom da je postao rezerva Courtoisu. Ali, predsjednik Abramović odlučio je napraviti iznimku i nagraditi Čecha za dugu i vjernu službu tako da odabere klub u koji će otići."

Mourinho očito Čechu "nije oprostio" što se odlučio za transfer, jer povukao je paralelu s još jednom legendom Chelseaja:

"John Terry nikada ne bi napravio nešto takvo, jer njemu bi bilo nemogue igrati za ijedan drugi engleski klub i protiv Chelseaja."

Pročitajte više