Murray, čuvaj se! Borna Ćorić trenira s MMA teškašima

Foto: Facebook

NAJBOLJI junior svijeta u tenisu, odnedavni pobjednik juniorskog US Opena i hrvatski Davis Cup reprezentativac, Borna Ćorić, svoje kondicijske pripreme odrađuje trenirajući niti više niti manje nego u MMA dvorani.

Ćorić je prošlog tjedna u Umagu debitirao za Hrvatsku protiv Velike Britanije, a prvi nastup "pokvario" mu je treći reket svijeta Andy Murray. Nakon Davis Cupa, uskoro 17-godišnji tenisač impresivne juniorske karijere, okrenuo se napornim treninzima pred nastavak sezone.

Ovo nije prvi put da se vrhunski sportaši kondicijski spremaju trenirajući MMA. Sjetimo se samo legendarnog košarkaša Shaquilea O'Neala koji je redovito dobru fizičku pripremu održavao MMA treninzima, a kasnije je čak i surađivao s UFC-om promovirajući njihove priredbe. Sve je otišlo toliko daleko da se 2011. pričalo o MMA meču između njega i jednako legendarnog igrača baseballa Josea Canseca. Njega pak znamo iz MMA dvoboja protiv Hong Man Choija koji je 2009. bio dio Dreamovog SuperHulk turnira. U svakom slučaju slobodna borba nije strana atletama iz nekih drugih sportova.

Priča našeg mladog tenisača kojem stručnjaci predviđaju svjetlu budućnost i svjetski top 10 je ipak malo drugačija. On se fizički sprema s poznatim hrvatskim kondicijskim trenerom Marinom Bašićem. Kako je ovaj nedavno otvorio veliku borilačku dvoranu Croatian Combat Academy u Zagrebu gdje uspješno surađuje s nekim drugim hrvatskim MMA borcima poput Luke Jelčića, Gorana Reljića, Dražena Forgača ili Mateja Truhana, njima se priključio i mladi Ćorić.

Na fotografijama koje su osvanule na Facebooku, zagrebački tenisač je navukao rukavice i odradio je par rundi udaranja u fokusere koje mu je držao upravo Dražen Forgač. Dvojac je kasnije odradio i rundu hrvanja, a ako je Ćorić barem upola talentiran za borilačke sportove kao za tenis, uz kondiciju će sigurno naučiti dobro i samoobranu. Stoga, velike pohvale...

Pročitajte više