Na krilima Jelovčića Split usred Zagreba iznenadio Nacional u prvoj utakmici finala

Foto: MNK Nacional

U PRVOJ utakmici finala malonogometnog prvenstva Hrvatske Split je usred s 3:1 Zagreba iznenadio Nacional i poveo u finalnoj seriji 1:0. Prvak će biti momčad koja prva dođe do tri pobjede.
 
Uvertira u samu utakmicu nije mogla započeti bolje; publika je doslovce otvorenih vilica guštala u savršenom kombiniranju obiju ekipa - atraktivno, ali i veoma oprezno. Zagrebački se Nacional ubrzo prometnuo u onoga tko diktira samim tempom igre. Dok je domaćin htio povesti u što kraćem roku kako bi poremetili planove svojeg večerašnjeg gosta, splitski se predstavnik svojski opirao Nacionalovom pritisku.
 
Sredinom prvog poluvremena nastupilo je 'crno' razdoblje za domaćina. Naime, nestvarno kvalitetni Franko Jelovčić u dva je navrata zatresao domaću mrežu te nagovijestio štampanje crnog scenarija za zagrebački Nacional. Hladan je znoj bio prisutan kod svih kod kojih srce kuca za Nacional.
 
Međutim, današnji domaćin nije posustajao, već je taktičkim smicalicama htio smanjiti Splitovu rezultatsku prednost. Vjera se isplatila i Nacional je zgoditkom Kristijana Grbeše smanjio rezultat koji je i dalje išao u korist samih Splićana. Treba napomenuti i agresivnu igru gostujućih igrača koji su samim time Nacionalu kao na pladnju ponudili opciju da se vrati iz 'mrtvih'. Ipak, Tihomir Novak nije svladao do tada sjajnog vratara Jukića.
 
Drugo je poluvrijeme započelo Nacionalovom potjerom za izlaskom iz rezultatskog minusa. Mnoštvo su kreacija stvorili Nacionalovi puleni, no Jukić je jednostavno bio - nesavladiv. Dok je rezultat 'visio' u zraku u Nacionalovu korist, dogodilo se nešto neočekivano po planu i programu današnjeg domaćina; Jelovčić je nanovo zakuhao zadnjoj liniji Nacionala te čvrstom loptom na drugoj stativi pronašao usamljenog Grcića koji je hladnokrvno poentirao za već pomalo neuhvatljiv rezultat.
 
Zagrebački je sastav i dalje vjerovao u svoje mogućnosti te je u skladu s time dominirao samim terenom, no bravuroznim je intervencijama vratar Jukić svakim trenom sve više prerastao u splitskog heroja. 
 
 
NACIONAL ZAGREB - SPLIT TOMMY 1:3 (1:2)
 
Zagreb
 
Dvorana: Fusio futsal centar
Suci: Andrej Topić, Saša Tomić, Rino Pavlov
Delegat: Željko Franić
 
STRIJELCI: 0:1 Franko Jelovčić 11′, 0:2 Franko Jelovčić 13′, 1:2 Kristijan Grbeša 15′, 1:3 Jakov Grcić 26′
 
NACIONAL ZAGREB: Žarko Luketin, Leo Klindić, Bojan Kubović, Mislav Banek, Kujtim Morina, Mladen Kocić, Korab Morina, Cleyton Renato Baptistella, Antonio Jamičić, Igor Leskovar, Ivan Pavlić, Tihomor Novak, Borko Surudžić, Kristijan Grbeša. TRENER: Robert Grdović
 
SPLIT TOMMY: Ivo Jukić, Jakov Grcić, Alen Marić, Ante Ćorluka, Alen Protega, Saša Subotić, Nikola Pavić, Josip Suton, Branko Laura, Franko Jelovčić, Alen Fetič, Benicio Peixoto Genario. TRENER: Mladen Perica
 

Pročitajte više