Na oproštaju od Europe Cibona se nada maksimirskom scenariju

Foto: Cropix

CIBONA se večeras oprašta od Europe. U košarkaškom Eurokupu od 20 sati u Dvorani Dražena Petrovića hrvatski prvak igra protiv njemačkog Ulma.

Cibosi su treću europsku sezonu zaredom bez pobjede, upisali su 22 uzastopna poraza, što u Euroligi što u Eurokupu, i u posljednjem kolu protiv Ulma nadaju se sreći koju je imao drugi zagrebački rekorder Dinamo u Ligi prvaka, koji je na Maksimiru prošlog tjedna uspio zabiti prvi gol i izboriti prvi bod u dvanaest utakmica.

Raspoloženje je Vukovima podigla pobjeda u derbiju s Cedevitom prošlog vikenda, no momčad Daniela Lutza još uvijek je u procesu stabilizacije.

"Možda će grubo zvučati, ali konačno zaključujemo europsku sezonu koja nakon trećeg kola nije bila interesantna, a u zadnjim tjednima donijela nam je dva teška putovanja. Ipak, ova utakmica može se nadovezati na ono što radimo na treningu i ne bježimo od toga da je probamo riješiti rezultatski pozitivno. To će trebati doći iz čvrstine koje nije bilo u prvoj utakmici protiv Ulma. Želimo napraviti pomak u odnosu na taj nastup i imati kontinuitet prikazanog u posljednjoj utakmici", rekao je uoči utakmice Lutz.

"Šarić igra, nećemo nikoga odmarati"

Najveće pojačanje ove sezone Dario Šarić tek je prije dva dana upisao prvi nastup u dresu novog kluba, a očekuje se da će protiv Nijemaca upisati i novi europski nastup, prvi nakon što je sa Zagrebom igrao Euroligu prošle jeseni.

"Šarić će igrati i sutrašnja utakmica neće imati nikakvu varijantu da se nekoga odmara ili forsira. Želimo uspostaviti sistem u kojem će imati svoju ulogu. Nećemo gledati tako da samo zadovoljimo formu s minutažom za bilo koga. Tražit ćemo način da protiv kvalitetnog protivnika privedemo utakmicu pozitivnom kraju", dodao je trener Cibone.

"Negativna serija u Europi dio je naše realnosti, kao i to da u sljedećih deset dana imamo četiri utakmice od kojih u prve tri nismo favoriti. Ne smijemo se zanositi onim što smo napravili u prošlom susretu. Mora biti prisutna glad za pobjedom", zaključio je Lutz.

Pročitajte više