Na poen od svjetskog zlata: "Vratit ćemo hrvatsku košarku gdje joj je i mjesto"

Foto: Hina

KOŠARKAŠKA reprezentacija Hrvatske do 19 godina osvojila je svjetsko srebro. U borbi za naslov prvaka nakon produžetaka je izgubila od SAD-a sa 71:79.
 
"Nekako je osjećaj – ne kao da smo osvojili srebro nego kao da smo izgubili zlato. Milimetar nas je dijelio od toga", komentar je izbornika Ante Nazora čiji su izabranici mogli do pobjede da je Božić realizirao drugo slobodno bacanje četiri sekunde prije kraja.
 
"Čestitam Amerikancima. Imali su više koncentracije kada je trebalo. Došli smo u produžetak gdje su oni dominirali i samouvjereno pobijedili. Čestitam i svojim momcima, ne samo na ovoj utakmici nego na cijelom turniru."
 
Kakva je situacija bila u svlačionici nakon utakmice?
 
"Malo smo u depresiji, ali dignut ćemo se mi. Možemo biti ponosni ne samo na ovo, nego na sve što smo napravili proteklih godina. S ovim turnirom meni završava jedan dvoolimpijski ciklus od osam godina. Imali smo sjajne uspjehe. Jako smo talentirani i mislim da će ova generacija kvalitetno zamijeniti u igrače u seniorima i vratiti našu košarku tamo gdje joj je mjesto."
 

Pročitajte više