Nabrijani Brazilci sanjaju: Možemo srušiti Hrvatsku i ući u povijest

Foto: Hina

UNATOČ sveopćem uvjerenju da će Hrvatska pregaziti Brazil "kao plitak potok", izbornik reprezentacije koja hrvatskim rukometašima stoji na putu do četvrtfinala, Jordi Ribera, smatra kako je glupo očekivati da će njegova ekipa šaptom pasti.

> Indexova tema: Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015

> Kako hrvatski rukometaši mogu do finala na SP-u?

> Oprezno s Brazilcima!

"Hrvatska je momčad s različitim karakteristikama. Moramo se dobro pripremiti za neke stvari. Glavno je da zaustavimo njihovu polukontru i pronađemo odgovor za njihovu visoku obranu", rekao je brazilski izbornik.

"Hrvati su gotovo uvijek bili u polufinalima velikih natjecanja. Uz Dansku, Francusku i Španjolsku, Hrvatska spada među najveće favorite ovog turnira. S druge strane, ako ćemo igrati kao protiv Slovenije i Španjolske, vjerujem da ih možemo pobijediti", nadodao je Ribeira s kojim su se složili brazilski novinari:

"Pa nismo prevalili pola svijeta da ispadnemo u osmini finala".

"Vjerujemo u pobjedu!"



Brazilci će biti veoma motivirani. Oni su došli u Katar kako bi se što bolje pripremili za iduću godinu, odnosno Olimpijske igre u Riju. Međutim, na ovom SP-u žele ostvariti svoj najbolji plasman. 


"Možemo ući u povijest. Neće biti lagano, ali nema veze. Vjerujemo! Moramo pobijediti, nema druge. Ili sad ili nikada", rekao je kapetan Jose Pacheco.

"Hrvati nisu vanzemaljci"

Jedan od najiskusnijih brazilskih igrača Hubner Diogo dobio je poruku podrške od Fabiane Diniz, kapetanice ženske reprezentacije koja je prije dvije godine osvojila naslov prvaka svijeta.

"Napisala je "Hrvati poput vas imaju dvije ruke i dvije noge". Stoga, zašto ne bismo sanjali o četvrtfinalu?", rekao je Diogo.

Utakmica je na rasporedu u 19 sati po hrvatskom vremenu.

Pratite nas na Facebooku: 
 

 

Pročitajte više