Nadala na Wimbledonu šokirao 102. tenisač svijeta: "Ovo nije moj kraj, dobar sam gubitnik"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DUSTIN BROWN napravio je najveće iznenađenje na ovogodišnjem Wimbledonu. Tamnoputi i dugokosi Nijemac, engleskog i jamajčanskog porijekla, izbacio je Rafaela Nadala sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.
 
Brown, 102. tenisač svijeta, Nadala je uništio izrazito ofenzivnom igrom i bombama iz servisa. Ovo mu je druga pobjeda u karijeri protiv Nadala u isto toliko mečeva, legendarnog Španjolca je pobijedio i prošle godine na travi Hallea.
 

 
Deseti tenisač svijeta je tako nastavio s lošim igrama ove sezone, ali i na Wimbledonu posljednjih godina. Nadal je, nakon poraza od Novaka Đokovića u finalu 2011. godine, posljednje tri godine na terenima All England Cluba gubio od Nicka Kyrgiosa, Stevea Darcisa i Lukasa Rosola.
 
"Ovo nije moj kraj. Ja sam dobar gubitnik i kad ne odigram dobro ja to priznam. Nemojte zaboraviti da sam ja u Londonu igrao pet finala, ne znam koliko je tenisača to uspjelo", rekao je Nadal.
 
Brown je ponovio svoj najveći rezultat u karijeri, a u trećem kolu ga čeka srpski tenisač Viktor Troicki.
 
"Nevjerojatan osjećaj. Na najvećoj sceni sam pokazao što mogu, i to protiv velikog šampiona kakav je Nadal. Bilo mi je teško uoči posljednjeg gema, ali sam samo razmišljao o tome kako sam cijeli turnir dobro servirao i da mi treba još jedan gem", izjavio je Brown, koji je glavni turnir izborio kroz kvalifikacije.
 

Pročitajte više