Najbolji NBA tricaš promijenio adresu: Ryan Anderson iz Orlanda u New Orleans



KRILNI centar Magica Ryan Anderson svoju će košarkašku karijeru nastaviti u New Orleans Hornetsima. Američki mediji navode kako je Anderson postigao četverogodišnji ugovor vrijedan 36 milijuna dolara s Hornetsima, a trade uključuje i rezervnog centra Gustava Ayona koji će krenuti put Floride.

Kao ograničeni slobodni agent Anderson je imao pravo saslušanja ponuda drugih klubova, a ponudu Hornetsa u Magicu nisu htjeli pratiti i odlučili su pristati na trade. Anderson je jedan od najboljih dalekometnih strijelaca među centrima i krilnim centrima u NBA-u, a prošle je sezone proglašen igračem koji je najviše napredovao. Tada je imao 43.9 posto šuta iz igre, 39.3 posto s linije za tri poena uz 16.1 koš i 7.7 skokova po susretu. New Orleans će mu biti treći različiti klub u karijeri nakon New Jerseyja i Orlanda.

Hinrich se vraća u Chicago Bullse

Kirk Hinrich vratio se u redove Bullse koji su ga izabrali kao sedmog picka NBA drafta 2003. godine. U ljeto kada su naslovnice zbog transfera pripale veteranima Steveu Nashu, Jasonu Kiddu i Rayu Allenu, još je jedan veteran u tišini promijenio klub. Američki mediji navode da je Hinrich već dogovorio suradnju s Bullsima i da će godišnje zarađivati oko tri milijuna dolara.

Hinrich dolazi u Bullse kao zamjena za njihovog najboljeg košarkaša Derricka Rosea koji ima često problema s ozljedama. Može igrati na poziciji razigravača i šutera, a boje Bullsa branio je između 2003. i 2010. godine, nakon čega je kratko igrao za Washington i drugi dio prošle sezone za Atlantu. U karijeri je na prosjeku od 12.5 koševa, 5.4 asistencije i 3.2 skoka po susretu.

Pročitajte više