Najbolji momenti: Ovako se ne pobjeđuje zbog čeka nakon utrke

"TEŠKO mi je naći riječi, posebno nakon ovakve utrke. Sve što je moglo krenuti krivo, krenulo je"

>>> FOTO, VIDEO: KAKO JE VETTEL ZA TRI BODA U KIŠNOJ LUDNICI UZEO NASLOV ISPRED ALONSA!

I 25-godišnji Sebastian Vettel zaista je teško pronalazio riječi. Adrenalin sa staze Interlagos trostruki svjetski prvak donio je i na službenu press konferenciju. Držat će ga još neko vrijeme, na ovo se ne možeš naviknuti.

"Iako smo bili frustrirani, vjerovali smo. Znate li kakav je osjećaj voziti u suprotnom pravcu na autoputu?  Tako sam se osjećao"

Nakon lošeg starta, sudario se s Brunom Sennom. Bolid je bio u kaosu. Alonso je tada bio svjetski prvak, a Vettel na posljednjem mjestu. No, sve je okrenuo, unatoč vodenoj stihiji na stazi, ispred safety cara. Ostala su mu tri boda viška.

"Ono što se danas dogodilo je momčadska pobjeda. Izgubili smo radio vezu u ključnom momentu. Tako je lako izgubiti fokus na stazi... To nije fraza, ja se zaista osjećam kao ravnopravan član tima, jedan od njih. Dečki već tjednima rade na bolidu za narednu sezonu. Mislim da ovdje nitko ne razmišlja o čeku nakon utrke, ovo je ljubav. Želimo biti dio tog uzbuđenja, to nas drži budnima i danas nas je držalo. Uspjeli smo ono što najveći vozači kažu da je najteže: pobjeđivati nakon pobjeda"

Novi rekordi nižu se u Vettelovoj biografiji.

"Ne znam, teško je... Ovdje u zemlji odakle je Ayrton Senna, gdje je pokopan... sve se mijenja tako brzo, pogledajte samo kako se Formula promijenila, ali neke stvari ostaju zapisane. Znam da nema puno njih koji su uzeli tri u nizu, to nešto znači"

Alonso: Svi mi čestitaju, ovo je najbolja godina u mojoj karijeri. To je tako kad radiš sa srcem

Fernando Alonso je izgubio, ali nije gubitnik.

"Nismo izgubili prvenstvo ovdje u Brazilu, izgubili smo ga u nekim drugim situacijama, kao kada mi je Gorsjean prešao preko glave u Belgiji. No, kada nešto radiš sa srcem kao što smo mi radili, treba čestitati. Ovo je sport, negdje smo mogli sačuvati ta tri boda. Iza nas je nevjerojatna utrka. Drugi sam, ali svi mi čestitaju kao da sam prvi. Odradio sam najbolju sezonu u karijeri"

Pročitajte više