Najgori rezultat Hrvatske u posljednjih deset godina

Foto: Hina

REMI bez golova s Azerbajdžanom, 110. reprezentacijom svijeta, drugi je najveći kiks u povijesti hrvatske reprezentacije.
 
Azerbajdžan, kojeg vodi Robert Prosinečki i koji je prošlu godinu završio kao 135. reprezentacija svijeta, zaustavio je Modrića i društvo i osvojio tek peti bod u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj.
 
Jedini veći kiks od sinoćnjeg bio je remi (1:1) s Maltom prije deset godina kada je Hrvatsku vodio Zlatko Kranjčar. Tada je Malta bila 129. reprezentacija svijeta, a nakon remija s Cicinom Hrvatskom napredovala je za jedanaest pozicija. Utakmicu na Malti, osim po remiju sa slabašnim suparnikom, pamtimo i po sukobima navijača i demoliranju stadiona nakon završetka susreta.
 

 
U pet najvećih kikseva hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama spadaju još poraz od Gruzije iz 2011. godine, poraz od Makedonije četiri godine ranije, te domaći remi bez golova s Estonijom.
 
Gruzijci su Bilićevu Hrvatsku nadigrali dok su bili 72. reprezentacija svijeta, a Makedonci kao 65. na svijetu. Estonci su, pak, u rujnu 2002. godine Osijek neporaženi napustili kao 71. reprezentacija FIFA-ine ljestvice.
 
 

Pročitajte više