Najkontroverzniji igrač na Otoku: Capello me razočarao, ja nikada ne bih okrenuo leđa Engleskoj

JOHN TERRY trenutno je jedan od najkontroverznijih igrača na Otoku. Kapetan Chelseaja i ove je sezone svojim "biserima" punio stranice engleskog tiska, a u velikom intervjuu za The Sun opisao je što se sve događalo oko njega u proteklih nekoliko mjeseci.

Terry: Ponosan sam što mogu igrati za Englesku



Prva tema na rasporedu bila je engleska reprezentacija. Ukratko, 6. veljače Fabio Capello oštro je upozorio Engleski nogometni savez (FA) kako je nedopustiva njihova odluka o oduzimanju kapetanske vrpce Johnu Terryju.

Inače, to je tada bilo drugi put da se Terryju oduzima titula kapetana reprezentacije. FA nije uvažio Capellovu žalbu, te je Talijan četiri mjeseca prije Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini dao neopozivu ostavku. Nedavno su Englezi dobili novog izbornika u liku i djelu Roya Hodgsona.

"Bio sam vrlo razočaran odlukom FA-a o oduzimanju kapetanske vrpce, koja mi znači sve na svijetu, ali još više sam ostao šokiran nakon što sam pročitao tračeve kako razmišljam o odlasku iz reprezentacije. To nije uopće bilo točno. Ponosan sam što mogu igrati za reprezentaciju i nikada neću okrenuti leđa Engleskoj", rekao je Terry, koji se osvrnuo na dan kada je čuo da Capello napušta reprezentaciju:

"Bio sam duboko razočaran. Nije se dogovorio s FA-om, i odlučio je otići zbog osobnih razloga", smatra Terry.

"Oduvijek sam smatrao da je Hodgson pravi čovjek za englesku reprezentaciju"

Roy Hodgson je trener koji je dobio "vrući krumpir" u ruke. Englezi imaju visoka očekivanja, a novi izbornik ima malo više od mjesec dana da uhoda momčad.


"Oduvijek sam smatrao kako je Roy Hodgson pravi izbor za izbornika. Čudilo me što se njegovo ime među kandidatima nije prije spomenulo. Očigledno je bilo kako su svi navijali za Harrya Redknappa, ali FA je odlučio kako je Hodgson pravi čovjek za ovu generaciju i mislim da su apsolutno u pravu", smatra Terry.

Hoće li Anton i Rio Ferdinand činiti stup obrane engleske reprezentacije na Euru?

Hodgson je nakon inauguracije objavio kako će obaviti sa svim potencijalnim kandidatima razgovor, te će onda odlučiti koga će voditi sa sobom na EP. Što se tiče obrane engleski mediji tvrde kako vlada velika borba između braće Ferdinand i Terryja. Anton, brat daleko poznatijeg Ria Ferdinanda svojim je dobrim igrama ove sezone za Queens Park Rangers skrenuo pažnju na sebe, te navodno postoji velika vjerojatnost kako će braća Ferdinand činiti stup obrane engleske reprezentacije.

"Nikada se nisam bavio izborom igrača. To jednostavno nije moj posao da biram tko će igrati za Englesku, a tko ne. U slučaju da budem izabran da igram za reprezentaciju dat ću sve od sebe da opravdam poziv", mišljenja je Terry.

Terry: Sanchez me udarao i provocirao



Nakon što se osvrnuo na najnovija događanja u engleskoj reprezentaciji, Terry se vratio na zbivanja oko Chelseaja, a po prvi put objasnio je što se dogodilo na polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Barcelone kad je zaradio crveni karton nakon nepotrebnog prekršaja nad Sanchezom:

"Sanchez me nekoliko puta udario. Konstantno se zabijao u mene i prema njegovim reakcijama shvatio sam da to radi namjerno. Naročito kad me udario u rebra i bilo mi je jasno da znao za moju ozljedu", ispričao je Terry.


"Odmah nakon utakmice sam rekao da mi je žao. Kriv sam zbog toga što sam učinio i svima sam odmah ponudio ispriku. Bio sam vrlo razočaran svojim postupkom. Sva sreća da su dečki izdržali, ali da nisu vjerujem da bi se osjećao puno gore. Posebno kad se sjetim kako sam se osjećao nakon što sam promašio jedanaesterac protiv Manchester Uniteda u finalu Lige prvaka."

"Ako ima pravde ovu ćemo inače lošu sezonu, uz malo sreće, zaokružiti osvajanjem Lige prvaka. To bi bio veliki uspjeh za nas."

"Kao klinac maštao o tome da podignem trofej FA Cupa"

Chelsea ima priliku osvojiti još jedan naslov ove sezone, a riječ je o FA Cupu. Na putu do trijumfa stoji im Liverpool:


"Izgubili smo, čini mi se, samo jednu od posljednjih 16 odigranih utakmica, tako da se imamo pravo nadati naslovu. Iako će mnogi reći da je FA Cup bezvrijedan turnir, za mene je nešto posebno. Oduvijek sam kao klinac maštao o tome da podignem trofej FA Cupa", zaključio je Terry.

Momčad je poštovala Villasa - Boasa

Sve loše u sezoni što se dogodilo za Chelsea, dogodilo se pod vodstvom Andrea Villasa - Boasa. S lošim rezultatima raslo je nezadovoljstvo u svlačionici, a sve je to otkazom platio Villas - Boas:

"Andre (Villas Boas) je vrlo dobar menadžer i nisam htio da dobije otkaz u Chelseaju. Tako svi misle u ekipi. Najveća je glupost što su neki mislili da ga mi namjerno sabotiramo i da ne želimo igrati pod njegovim vodstvom."

"U Chelseaju nije napravio dobar rezultat i na njemu je da otkrije što se dogodilo, gdje je pogriješio. Nas dvojica smo prijatelji koji se čuju dan danas i vjerujte mi da će on ubrzo preuzeti neki klub."

Terry: Nadam se da će gazda Roman Abramovič dati priliku RDM-u

Nakon odlaska Villasa - Boasa na klupu Bluesa sjeo je do tada trenerski anonimus Roberto Di Matteo. Iako je prvotno krenuo kao zamjena za Portugalca, čini se kako bi Di Matteo mogao postati trajno rješenje Romana Abramoviča, barem se tome navijali i igrači nadaju:

"Zbilja se nadam da će mu Roman Abramovič dati šansu da nas vodi i u sljedećoj sezoni. On se zbilja brine za Chelsea i napravio je ogroman posao. Robbie je strastven i odan klubu, a ne moram govoriti koliko je toga napravio kad je preuzeo klub u najgorem razdoblju. Mislim da će mu vlasnik kluba dati priliku, jer ju je Robbie itekako zaslužio", za kraj će Terry.

Pročitajte više