Najmlađi debitant u povijesti: Hogmo pozvao 15-godišnjaka u norvešku reprezentaciju

Foto: Screenshot

IZBORNIK Norveške Per-Mathias Hogmo pozvao je za prijateljski susret protiv UEA 27. kolovoza 15-godišnjeg veznjaka. Riječ je o dječaku Martinu Odegaardu rođenom 17. prosinca 1998. godine, koji će na dan utakmice imati 15 godina i 253 dana.

Odegaard trenutno igra u dresu norveškog prvoligaša Stromsodseta, za koga je već upisao 14 nastupa uz tri postignuta gola i pet asistencija. Prema popularnom Transfermarktu već vrijedi milijun i pol eura.

"Tako dobro igra u prvenstvu da sam ga poželio vidjeti u reprezentaciji. Već sam prije početka sezone rekao da je on komet i da bi lako mogao postati najmlađi norveški reprezentativac u povijesti", rekao je norveški izbornik Hogmo.

Iako su ovaj potez mnogi norveški mediji dočekali sa skepsom, igračev otac kaže: "Ako si dovoljno dobar onda si i dovoljno star". Sam nogometaš pak oduševljen je pozivom: "Ovo je ostvarenje sna, iako bi lagao kad bi rekao da nisam šokiran".

Dodajmo za kraj da bi ovo norveškog čudo od djeteta mogli gledati i hrvatski navijači u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, jer su Norveška i Hrvatska zajedno u skupini.

Pročitajte više