Najskuplje pojačanje HNL-a: "Rog je ekstra talent, ali takvim parama se ne može odoljeti"

Foto:Hina

MARKO ROG novo je pojačanje zagrebačkog Dinama! Vijest o transferu službeno su potvrdili i Dinamo i Split, a Index neslužbeno doznaje da je visina odštete oko 4 milijuna eura što ga čini najskupljom kupovinom u povijesti Dinama i najvećim transferom unutar HNL-a. Ugovor je potpisao na pet godina.

> Mamić dao milijune eura: Rog potpisao za Dinamo!

Rog je prošle sezone doveden u Split kao anonimni mladi talent iz varaždinskog trećeligaša, ali se sjajnim igrama pod Zoranom Vulićem probio do reprezentacije i privukao interes brojnih inozemnih klubova.

"Marku želim sve najbolje u daljnjoj karijeri. Radi se o ekstra talentu koji će u Dinamu potvrditi svoju vrijednost i očekujem da će igrati još bolje nego u Splitu", rekao je Zoran Vulić za Index.

Rog je prošlog ljeta stigao iz Varaždina kao 18-godišnjak, a u prvoj sezoni za Split upisao je 44 nastupa, 30 u HNL-u, 7 u Kupu i 7 u Europi. Zabio je 9 golova i skupio 7 asistencija, u Europi je zabio jedan (Čornomorecu) i namjestio dva gola.

Drugi je to veliki transfer s Parka mladeži ovog ljeta nakon odlaska napadača Sokola Cikalleshija za 2 milijuna eura u Tursku. Splićani su sezonu ranije za čak 6 milijuna eura prodali još jednog reprezentativca Antu Rebića u Fiorentinu čime je zarada braće Žužul samo od transfera već prešla 10 milijuna eura. Ovogodišnji finalist Hrvatskog kupa nužno je trebao jedan ovakav transfer jer se sad polako financijski konsolidirao, ali igrački je sada znatno slabiji nego prošle sezone.

"Za nas je to veliki gubitak. Izgubili smo Roga i Cikalleshija, ali jednostavno se takvim parama ne može odoliti. Prodaja je bila realna opcija i mislim da je klub napravio fantastičan posao jer je obojicu doveo kao anonimne igrače i on njih napravio velike transfere. Treba čestitati struci i ljudima u klubu na ovom poslu", rekao je Vulić i dodao kako očekuje nova pojačanja za svoju momčad.

Prije tjedan dana iz Dinama je bez odštete stigao Dino Špehar, iz Albanije Amir Rrahmani, a iz Istre Jure Obšivač. Tomislav Barbarić je otišao u Sarajevo.
 
"Nakon ovih transfera očekujem pojačanja, ona su nam neophodna, ali sada će svima u klubu biti lakše".

Split je u utorak poslijepodne s 0:1 poražen od Sarajeva u prijateljskoj utakmici.

Pročitajte više