Najskuplji transfer u povijesti nogometa: Gareth Bale potpisao za Real, Tottenhamu 100 milijuna eura odštete!

Foto: Getty Images/guliver Images

GARETH BALE novi je igrač Reala, a Tottenhamu će pripasti rekordnih 100 milijuna eura odštete, javlja BBC. Bale će u ponedjeljak oko 13 sati biti predstavljen navijačima Reala, a nakon toga odradit će prvi trening sa svojim novim suigračima.

> Vrijedi li Bale 100 milijuna eura ili je to "uvreda za svijet u kojem živimo"?

Levy poručio navijačima: Žao mi je, ali morali smo ga pustiti

Bale je 2007. godine stigao iz Southamptona u Tottenham za odštetu od 10 milijuna eura. U profesionalni je svijet nogometa ušao sa 16 godina i 275 dana. U 45 utakmica za Southampton, Bale je zabio pet golova, a onda je 2007. godine potpisao za Tottenham. Spursi su ga doveli za 10 milijuna eura, a već 2009. godine razmišljali su o prodaji mladog Velšanina za kojeg je tada bio zainteresiran Birmingham. Ipak, Bale je ostao na White Hart Laneu, a od 2010. godine postao je stožerni igrač Spursa. U svojoj posljednjoj sezoni u dresu Tottenhama, Bale je odigrao 33 utakmice, a pritom je zabio 21 gol i upisao četiri asistencije.

"Bale je izrazio želju da postane novi igrač Reala i zato smo ga odlučili pustiti. Gareth je odličan igrač koji se sada okreće novim izazovima. Mi nismo mogli držati igrača koji se zasitio Tottenhama", rekao je u službenom priopćenju predsjednik Spursa, Daniel Levy.

Bale: Spreman sam za nove izazove u Realu

Bale je potpisao na šest godina, a u Realu će nositi dres s brojem 11.

"Proveo sam šest godina u Tottenhamu, ali vrijeme je za oproštaj", rekao je Bale.

"Zauvijek ću pamtiti vrijeme provedeno u Tottenhamu i zauvijek ću vas nositi u srcu. Htio bih se svima zahvaliti, od predsjednika kluba preko treneru i suigračima do navijačima. Nadam se da ćete razumjeti moju odluku", poručio je Bale.


"Sada se veselim novim izazovima, a to je igranje za Real", za kraj će Velšanin.

Prvo Modrić pa zatim Bale...

Napokon! Završena je "povuci-potegni" taktika koja je unazad nekoliko mjeseci trajala na relaciji Madrid-London. Sve je započelo prošle godine kada su britanski mediji najavili da će se Real, nakon transfera Modrića, vratiti u London po Balea. Prošla je i 2012. godina, a Real se doista vratio po Velšanina, koji je sezonu završio s 21 pogotkom i deset asistencija. Španjolski i britanski mediji neprestano su javljali kako je Real prvo odustao od transfera, pa da je zatim sve već dogovoreno.

Nakon što je Bale proglašen za najboljeg igrača Premirshipa, odšteta se od 70 milijuna pretvorila u 90 milijuna, a zatim se počelo govoriti o rekordu - 100 milijuna eura za jednog nogometaša. Međutim, ubrzo se počelo pričati kako će Bale otići u Madrid za manju odštetu te da će Tottenhamu pripasti jedan od otpisanih "kraljeva".

Sve se nekako zahuktalo pred kraj kolovoza, kada je Bale stigao u Španjolsku. Trener Spursa, Andre Villas-Boas, oprostio se od svog najboljeg igrača, ali Levy je ubrzo intervenirao te je poručio Baleu kako je još uvijek pod ugovorom sa Spursima i da se izvoli nacrtati u Londonu.  Bale se vratio, ali se poslužio "Modrićevom taktikom" tako što nije trenirao sa suigračima. Međutim, Levyjeve prijetnje bile su isprazne i Bale je 1. rujna 2013. postao novi igrač Reala.

Pročitajte više: 

Kraljevski klub je kralj transfera: Trojica najskupljih nogometaša svih vremena su Realovci

Tottenham se pomirio s odlaskom Balea: Spursi potrošili oko 120 milijuna eura na pojačanja!


Villasu-Boasu nedostaje Bale: Arsenal slavio protiv Tottenhama u londonskom derbiju!

Ponavlja se slučaj Modrić : Bale se vratio u London, ali ne i na trening Tottenhama!

Tottenham naredio Baleu: Dosta nam je Realove arogancije i tvog izležavanja, vraćaj se u London!

Bale može ići: Lamela stiže u Tottenham za 30 milijuna funti

Sve je spremno za povijesni transfer: Bale stigao u Španjolsku!

"Gotovo je! Gareth Bale je novi igrač Reala za rekordnih 99 milijuna eura!"

Gotovo je: Real stavio u ponudu dres Garetha Balea!

Neće se pridružiti Modriću: Real odustao od Balea!

Pročitajte više